8 éves kisfiú mentette meg a nagymamája életét Fejér megyében
8 éves kisfiú mentette meg a nagymamája életét Fejér megyében

Dégre kérte a mentők gyors segítségét egy 8 éves kisfiú, mert a 65 év körüli nagymamája hirtelen hátradőlt a székkel és nem mozdult.

Az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalára tett ki egy posztot, amelyben megható és tanulságos történetről számoltak be: Egy dégi gyermek miután észlelte, hogy nagymamája rosszul lett, egy másodpercre sem veszítette el a lélekjelenlétét, azonnal hívta a 112-t.

A Székesfehérvári Mentésirányítás tapasztalt mentésirányítója segítségével a kisfiú megvizsgálta a nagyit, aki ekkor már nem lélegzett. A mentésvezető azonnal riasztotta a legközelebbi mentőegységet és a mentőhelikoptert is

A fiú eközben kiszaladt az utcára, leintette az első autóst, aki készséggel rohant segíteni, és megkezdte a mellkaskompressziót. Az enyingi mentősök is perceken belül helyszínre értek, és emelt szintű újraélesztésbe kezdtek, amihez a mentőhelikopter személyzete is hamarosan csatlakozott.

Hosszasan küzdöttek közösen a beteg életéért, ami végül sikerre vezetett és stabil állapotban, légi úton szállíthatták kórházba az asszonyt.

"Ilyenkor azt érzem, hogy jó helyen vagyok az életemben! Hatalmas energiát ad, hogy vannak még igazi HŐSÖK! Példaértékű, amikor egy 8 éves tudja, hogy mit kell tennie!" - mondta meghatódva a mentőhelikopter sokat látott szakorvosa.

Borítókép: fmc.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek