1 évnél régebbi cikk

Tikkasztó időjárás jön, helyenként 40 fok közeli meleg is lehet
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Tikkasztó időjárás jön, helyenként 40 fok közeli meleg is lehet

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hamisítatlan nyári időjárást ígér a következő napokra.

A következő napokban fokozódik a hőség, néhol 40 fok közeli meleg is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn sok napsütés várható de főleg az Északi-középhegység térségében előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 21 fok között valószínű, de a hidegre érzékeny részeken 11-14 fokot is mérhetnek. A legmagasabb hőmérséklet 31 és 36 fok között valószínű.

Kedden is sok lesz a napsütés, de a nyugati és északi tájakon időszakosan több lehet a felhő, és azokon a tájakon zápor, zivatar is előfordulhat. A hajnali 14-22 fokról, délután 32-37 fokig melegszik fel a levegő.

Szerdán a napsütés mellett a Dunántúl nyugati, délnyugati részein alakulhat ki zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet 15 és 23, a maximum 33 és 38 fok között valószínű.

Csütörtökön és pénteken napos idő várható. Az ország döntő részén nem valószínű csapadék, de néhány helyi zápor, zivatar kialakulhat. Csütörtökön a hajnali 15-23 fokról délutánra 33 és 38 fok közé melegszik fel a levegő. Pénteken hajnalban 16-24, délután 34-39 fok valószínű.

Szombaton átmenetileg megnövekszik a felhőzet, nagyobb területen előfordulhatnak záporok, zivatarok. Hajnalban 16-24, délután 28-35 fok várható.

Vasárnap napos és felhős tájak, valamint időszakok egyaránt lehetnek. Ekkor is nagyobb területen van esély zápor, zivatar kialakulására. A minimumok 13 és 20, a maximumok 29 és 34 fok között alakulnak.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek