1 hónapnál régebbi cikk

Szelet hoz a hidegfront, lehűlést nem
Szelet hoz a hidegfront, lehűlést nem

Még nem tombolta ki magát a nyár, jövő héten is marad a kánikula. Szél és eső előfordulhat, de nem hűtik le a levegőt.

Az előrejelzések szerint hétfőn egy hidegfront érkezik hazánkba, amely északi légmozgást hoz. Sokfelé élénk, nyugaton, északnyugaton és néhol északkeleten erős lesz a szél. Van esély esőre, de csak elvétve fordulhat elő futó zápor, esetleg zivatar. Nyugaton és északnyugaton 28-31 fok lesz, máshol akár 37 fokot is mutathatnak a hőmérők a legmelegebb órákban.

Kedden már a napsütést gyakrabban zavarhatják meg a felhők, és nagyobb eséllyel előfordulhatnak futó záporok, zivatarok. A szél nem csitul és a rekkenő hőség is marad A legmagasabb hőmérséklet ekkor 29 és 38 fok között alakul.

A hét második felében is marad a kánikula.

Szerdán és csütörtökön sok napsütésre lehet számítani, legfeljebb elvétve fordulhat elő átmenetileg zápor, esetleg gyenge zivatar. Az északnyugati tájak kivételével sokfelé élénk, helyenként erős lehet ezeken a napokon az északkeleti, illetve az északi szél. Délutánonként 31-36 fokig kúszik a hőmérők higanyszála.

Ne felejtsük el, hogy a nagy melegben mindig gondoskodjunk a megfelelő folyadékpótlásról és bőrünket óvjuk a káros napsugaraktól!

Borítókép: peqsels.com
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek