1 hónapnál régebbi cikk

Másodfokú hőségriasztás lépett életbe
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Másodfokú hőségriasztás lépett életbe

A következő napokban ismét kánikulára lehet számítani. A szakemberek arra hívták fel a lakosság figyelmét, hogy a szervezetet megterhelő melegben fogyasszanak minél több folyadékot és kerüljék a napsütést, tartózkodjanak árnyékos, klimatizált helyen.

Az Országos Tisztifőorvos augusztus 24. éjféltől augusztus 30. éjfélig másodfokú hőségriasztást rendelt el. A hőhullám súlyos egészségügyi problémákat, hőgutát és napszúrást is okozhat, ezért az embereket arra kérik, hogy kerüljék a szabadban tartózkodást, és húzódjanak árnyékos vagy klimatizált helyekre.

Ennek hatására  ivókutak fognak működni a város több területén, és a közterületi tűzcsapokat ivásra alkalmas szerkezetekkel látták el. Emellett klimatizált helyiségek is elérhetők a hőség enyhítésére. Az Alba Plaza, a Fehér Palota és az Autóbusz-pályaudvar váró tereme elérhető lesz a lakosság számára az épületek nyitvatartási idejében.

Cser-Palkovics András polgármester a város honlapján megjelenő nyílt levelében arra kéri a lakosságot, hogy vigyázzanak egymásra, különösen az idősekre és a kisgyermekekre, valamint a háziállatokra. Arra kéri a munkáltatókat, hogy saját és alkalmazottaik egészsége érdekében csökkentsék a hőterhelést és az ehhez szükséges lépéseket haladéktalanul tegyék meg.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek