2 évnél régebbi cikk

Fehérvári és környéki programok a hétvégére: Edda, Hooligans és Gru színre lép
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook.com/agardipopstrand
Fehérvári és környéki programok a hétvégére: Edda, Hooligans és Gru színre lép

Útra kelhetünk a panorámabusszal, hűsölhetünk a moziban vagy jobbnál jobb koncerteken ereszthetjük ki a gőzt július első hétvégéjén.

Kirándulás: Aranybulla-túrák a panorámabusszal
Mikor?: Júliusban és augusztusban minden szombaton 16.00, 17.30, 19.00 órakor
Hol?: a panorámabusz a székesfehérvári Piac téri autóbusz-pályaudvarról indul

Két év kihagyás után ismét útra kel Székesfehérvár egyik kedvence, a panorámabusz. A különleges járművel ezúttal az Aranybulla Emlékműhöz szerveznek mintegy másfél órás kirándulásokat szombatonként három időpontban. Regisztrálni a Tourinform Iroda honlapján lehet. 

Júliusban és augusztusban minden szombaton 16.00, 17.30, 19.00 órakor indul a panorámabusz a székesfehérvári Piac téri autóbusz-pályaudvarról. Előzetesen ITT a Tourinform Iroda honlapján lehet regisztrálni, ezt követően a Tourinform Irodában válthatjuk meg a jegyeket. A részvételi díj 1222 forint, a nyugdíjasok és a dákoknak jár a kedvezmény, a Nyiss Fehérvárra kedvezménykártyával rendelkezőknek szintén kedvezményes az utazás.

A másfél órás túrán célszerű gondoskodni napvédelemről. Eső esetén fedés részben biztosított, de a várhatóan esős napon esőkabát beszerezhető a Tourinform Irodában. Szélsőséges időjárás esetén a busz nem indul útnak, ebben az esetben a megvásárolt jegyeket másik alkalommal érvényeshetik.

Koncert: Faludi Judit
Mikor?: Július 1. péntek, 18.00
Hol?: Nemzeti Emlékhely, Pákozd

Faludi Judit Liszt Ferenc-díjas, érdemes csellóművész koncertjével folytatódik az Emlékparki Nyár július 1-jén, pénteken 18.00 órakor. A koncert mellett egy kiállítást is láthatunk a Katonai Emlékpark Pákozd-Nemzeti Emlékhelyen.

A koncerten közreműködik Termes Rita zongoraművész és Szenthelyi Krisztián Concorde-díjas énekművész, műsorukban Schubert, Rachmaninov, Kodály, Morricone, Di Capua és Sosztakovics művek szerepelnek. A koncert előtt mutatkoznak Várkonyi Gábor festőművész és barátai.

A programon való részvétel díjmentes, azonban a helyfoglalás előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a KEMPP honlapján, az alábbi linken lehet: http://www.kempp.hu/hirek/251-x-emlekparki-nyar-helyfoglalas


Mozi: Minyonok: Gru színre lép
Mikor?: Június 30-tól
Hol?: Cinema City Alba

Idén nyáron jön a világ legsikeresebb animációs sorozatának legújabb filmje, a MINYONOK: GRU SZÍNRE LÉP, melyből kiderül, hogyan vált valóra egy 12 éves fiú álma, hogy ő legyen a világ legnagyobb szupergonosza.

A borzas hajú, trapézgatyás Gru kertvárosi kamasz a 70-es években. Az Álnok Hatos nevű szupergonosz szupercsoport rajongójaként tervet kovácsol, hogy elég gonosz legyen ahhoz, hogy beállhasson közéjük. Szerencsére segítsége is akad az állandóan galibát okozó hűséges minyonok személyében. Amikor az Álnok Hatos elkergeti a főnöküket, a legendás harcost, Willám Kezet, Gru jelentkezik tagnak.

A dolog nem megy jól, és még rosszabbra fordul, amikor Gru túljár az eszükön, és hirtelen azon kapja magát, hogy ő lett a csúcsgonoszok halálos ellensége. Menekülés közben Gru váratlan forrásból kér segítséget: magától Willám Kéztől, és rájön, hogy olykor még a rosszfiúknak is elkél egy kis baráti segítség....

Idén nyáron a Cinema City mozikban nemcsak sikerfilmek, de több mint 1 millió mozis ajándék is vár rád! Mozizz, játssz a jegyed egyedi kódjával és nyerj június 16-július 31. között. További részletek: https://www.youtube.com/watch?v=4kB0ol47Et4.

Koncert: Hooligans
Mikor?: Július 2. szombat, 20.30
Hol?: FEZEN fesztiválterület

Szombat este a Hooligans koncertezik a FEZEN Liget programsorozatában Székesfehérváron. Kapunyitás már 16 órától, fél 8-tól pedig a Tortuga fellépésével melegíthet a közönség, mielőtt az est fénypontjaként színpadra lép a Hooligans zenekar.

Koncert: Edda
Mikor?: Július 2. szombat, 21.00
Hol?: Agárdi Popstrand

 Ismét megtapasztalhatják az Agárdra érkezők az Edda-koncertek egyedülálló hangulatát és elismert színvonalát. 21 órától lép színpadra Magyarország kultikus rockzenekara, előtte pedig 18:30-től Dj Dominique, és 20 órától a Pataky Művek melegít.

Az agárdi szabadtéri színpad az egyik legkönnyebben megközelíthető élményszínpad, hiszen mindössze 150 méterre van a vasútállomástól.

Kapcsolódó
Idén is lesz Edda és Mobilmánia a Popstrandon, Agárdon

Vízparti koncert, felejthetetlen hangulat, remek közösség és persze jó zene: idén is várnak mindenkit az Agárdi Popstrandon, a Velencei-tó partján.

Sport: Extrém sportok mindenkinek
Mikor?: Július 2. szombat, 9-13.00
Hol?: Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar

 Sportprogramokkal várják a mozogni vágyókat július első szombatján 9 és 13 óra között a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban. Az ingyenes program az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ Segítő Fehérvár programja keretében zajlik, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ szervezésében.

Királyi Napok: Királyi kézfogó
Mikor?: Július 2. szombat, 17.00
Hol?: Városház tér

A júliusi szombatok már a Székesfehérvári Királyi Napokra hangolnak: két év szünet után visszatér a népszerű „Királyok a Belvárosban” című rendezvénysorozat. Az augusztus 6-ig tartó sorozatot egy különleges esemény vezeti be: július másodikán egy olyan óriásbábbal találkozhatnak a belvárosi járókelők, „aki” nem tagja az óriásbáb-családnak, csak ezen az eseményen látható, ahol már búcsúzik is a várostól – Barbarossa Frigyes német-római császár óriásbábja városunk ajándéka Schwäbisch Gmünd számára.

2021-ben született meg az az ötlet, hogy az évfordulóhoz kapcsolódóan városunk egy óriásbábot ajándékozzon Schwäbisch Gmündnek. A választás a Barbarossa Frigyes német-római császár alakját megtestesítő óriásbábra esett, nem véletlenül, hiszen német testvérvárosunk is sokat köszönhet a Staufer-dinasztia egyik leghíresebb uralkodójának és büszkén vallja magát a legrégebbi Staufer-városnak. Az idei ünnepségsorozat kiemelkedő eseménye lesz a dinasztiát bemutató színházi produkció.

Barbarossa Frigyes császár óriásbábja elkészült, és július 2-án, szombaton 17 órakor búcsút vesz városunktól a Városház téren. A császár mellett III. Béla király óriásbábja is megjelenik az Országalma mellett, sőt, a jelenlévők egy kézfogónak is tanúi lehetnek: Barbarossa Frigyes legidősebb fia, VI. Frigyes sváb gróf itt jegyzi el III. Béla lányát, Konstanciát, majd udvari zenészek, a Fiori Musicali Együttes tagjai adnak koncertet, a történeten a királyi kikiáltó, Szabó Miklós Bence vezeti végig a közönséget.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek