1 évnél régebbi cikk

Már csak péntekig fizethetünk élelmiszerért SZÉP-kártyával
Már csak péntekig fizethetünk élelmiszerért SZÉP-kártyával

Ha a kormány az utolsó pillanatban nem hosszabbítja meg a határidőt, akkor július 1-vel lejár a lehetőség.

Sietnie kell annak, aki még élelmiszert akar venni SZÉP-kártyára, július 1-én lesz utoljára ugyanis lehetőség erre - figyelmeztet a Bank360 közleményében. A kormány korábban február 1-től nyitotta meg a SZÉP-kártyás élelmiszervásárlást, akkor május vége volt a határidő, majd ezt meghosszabbította július 1-ig.

Amennyiben a kormány az utolsó pillanatban nem hozz újabb erre vonatkozó döntés, úgy péntek lesz az utolsó nap, hogy a boltban SZÉP-kártyával fizessünk az élelmiszerért.

Addig továbbra is mindegy, milyen kártyánk, illetve melyik zsebben (alszámlán) van rajta pénz, mert bármelyik használható, hiszen a kormány már az élelmiszervásárlás megnyitása előtt átjárhatóvá tette ezeket a kereteket. Utóbbi lehetőség egyébként július 1. után is tovább él, a jelenlegi szabályok szerint egészen december 31-ig.

A boltokban egyébként nem szűnik meg teljesen a SZÉP-kártyás fizetés lehetősége, hiszen bizonyos helyeken a kínálatban szereplő, meleg ételeknek számító árukat továbbra is lehet vásárolni, amennyiben az megfelel a vendéglátásra igénybe vehető termékek kritériumának.

Borítókép: Unsplash
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek