1 évnél régebbi cikk

SZÉP-kártyások figyelem! Fontos határidő közeleg
·GazdaságSZÉP-kártya·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
kormany.hu
SZÉP-kártyások figyelem! Fontos határidő közeleg
·GazdaságSZÉP-kártya·Utolsó frissítés: undefined

Aki kicsúszik a határidőből, extra összeget kell fizetnie.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium ájékoztatása szerint május 31-ig lehet teljes összegben felhasználni a SZÉP-kártyán lévő összegeket. A turizmus és vendéglátási szektor támogatása érdekében döntöttek korábban arról, hogy a SZÉP-kártyán 2022. október 15-ig jóváírt összegeket idén május végéig lehet teljes összegben felhasználni, ezt követően 15 százalékos díj terheli a "bennragadt" összegeket. 

A kormányzat intézkedése - a rendelkezésre álló adatok szerint - eredményesnek és hatásosnak bizonyult, a korábban tapasztalt 100 milliárd forint helyett 2023. április elején mindössze 20-22 milliárd forintnyi "alvópénz" állt rendelkezésre a SZÉP-kártyákon. A kormány köszöni a lakosság együttműködését, hiszen így közel 80 milliárd forintnyi forrás került a gazdaságba - írta a GFM.

A közleményben ugyanakkor ismételten felhívják minden SZÉP-kártya tulajdonos figyelmét arra, hogy időben - tehát május 31-ig - használja fel a 2022. október 15-ig jóváírt, még rendelkezésre álló SZÉP-kártya egyenlegét.

Jelenleg az alvópénzeken felül közel 130 milliárd forint, azaz a korábbi évekhez hasonlóan összességében mintegy 150 milliárd forintnyi, kedvező adózású, béren kívüli juttatás áll a lakosság rendelkezésére a Széchenyi Pihenőkártyákon - figyelmeztet a GFM.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek