3 évnél régebbi cikk

Meghaladja a 3000 főt a székesfehérvári járásban a munkanélküliek száma, 60 százalékuk fehérvári
Meghaladja a 3000 főt a székesfehérvári járásban a munkanélküliek száma, 60 százalékuk fehérvári

Jelentős részük a szolgáltatások és vendéglátás területéről, az egyéni vállalkozók köréből vagy éppen a külföldről hazatérő munkát kereső emberekből tevődik össze - nyilatkozta Dr. Cser-Palkovics András.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester a Fehérvár Televízió híradójának nyilatkozva kiemelte, a mostani időszak fontos feladata az egészség megőrzése, és hogy a járvány görbéjét ellaposítsuk, ugyanakkor a munkahelyek megőrzése is. Hiszen utóbbi is az emberekről szól, szociális kérdés. Kiemelte, az lenne a jó, hogyha továbbra is mindenki a munkából származó jövedelemmel tudná magát és családját eltartani.

Ugyanakkor azt is elmondta, a koronavírus-járvány gazdasági negatív hatása már érezhető. (Korábban mi is írtuk: közel nullára csökkent az új álláshirdetések száma, az álláskeresőké négy-ötszörösére ugrott Fehérváron és környékén is)

"Elkezdett nőni a munkanélküliség, az elmúlt időszakban meghaladja a 3000 főt a székesfehérvári járásban a munkanélküliek száma, ennek körülbelül 60 százaléka a fehérvári. Jelentős részük a szolgáltatások területéről, az egyéni vállalkozók köréből, vendéglátásból kikerülő vagy éppen külföldről hazatérő munkát kereső emberekből tevődik össze" - emelte ki Dr. Cser-Palkovics András, hozzátéve, rájuk gondolva szociális intézkedéscsomagot terveznek bejelenteni, amivel a kiegészítik az állami támogatási rendszert.

Azt is elmondta, hogy az ipari szektort képviselő cégek egyelőre tudnak dolgozni, úgy, hogy közben az emberek biztonságáról is egyre nagyobb mértékben tudnak gondoskodni. Ugyanakkor arra kért minden munkáltatót, hogy a lehető legtöbb biztonsági intézkedést hozzák meg a munkavállalók érdelében, adják meg a szükséges védőfelszerelést, illetve hozzák meg a megfelelő higiéniai szabályokat, és tartassák is be azokat.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester teljes nyilatkozata, amelyben többek között a Fejér Megyei Szent György Oktatkórház élén történt változásokról is beszél, itt tekinthető meg. A fenti, munkanélküliséggel kapcsolatos téma 9 perc 40 másodperctől kezdődik. 

 

Borítókép: ftv
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek