3 évnél régebbi cikk

Cser-Palkovics András: "Fel kell készülnünk, hogy hosszabb ideig nem lehet nagy közönséget vonzó rendezvényeket tartani"
Cser-Palkovics András: "Fel kell készülnünk, hogy hosszabb ideig nem lehet nagy közönséget vonzó rendezvényeket tartani"

Könnyen lehet, hogy a Királyi Napok is elmarad, bár erről még nem született döntés. A polgármester nem optimista: elképzelhetőnek tartja, hogy augusztus végéig semmilyen tömegrendezvény nem lesz Székesfehérváron a koronavírus miatt.

Királyi Napok, Öreghegyi Mulatság, Bye Summer! - csak néhány azok közül a nyári rendezvények közül, amiket még nem mondott le a székesfehérvári önkormányzat. Ez a döntés azonban lehet, hogy már csak hetek kérdése. Cser-Palkovics András a Fehérvér Televíziónak adott keddi interjújában kitért arra, hogy július 15-ig már biztosan elmarad minden városi program, de könnyen lehet, hogy a nyáron egyáltalán semmilyen tömegrendezvény nem lesz Fehérváron a koronavírus-járvány miatt.

A polgármester úgy fogalmazott, hogy:

"Sajnos fel kell készülnünk arra, hogy hosszabb ideig nem lehet majd kifejezetten nagy közönséget vonzó rendezvényeket tartani."

Cser-Palkovics András hozzátette: egyelőre még nem született meg a rendezvényekkel kapcsolatos végleges döntés. Véleménye szerint azonban reális esélye van, hogy augusztus végéig valamennyi önkormányzati szervezésű program elmarad, de legalábbis nem a megszokott formában tartják majd meg.

A városvezető válaszában külön kiemelte a rendezvények közül a Királyi Napokat, mely Székesfehérvár legnagyobb tömeget megmozgató, több hetes fesztiválja a nyár folyamán. Idén a Királyok a Belvárosban című felvezető program a tervek szerint július 18-án indul, a Királyi Napokat pedig augusztus 13-23. között rendezik meg a Belvárosban.

A polgármester teljes válaszát a városi rendezvényekről itt lehet megnézni:

Borítókép: Fehérvár TV
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek