1 hónapnál régebbi cikk

Új aszfaltkeverő telep épül Fejérben, idén ősszel már működni fog
Új aszfaltkeverő telep épül Fejérben, idén ősszel már működni fog

Ősszel indul a Duna Group legmodernebb aszfaltkeverő telepe Polgárdiban, amely az M7-es autópálya háromsávosítását segíti. A létesítmény forgalma nem érinti a települést, és a legkorszerűbb újrahasznosítási technológiával működik.

Várhatóan még idén ősszel megkezdi működését a Duna Group legújabb aszfaltkeverő telepe Polgárdiban, tudta meg a Magyar Építők. Az új létesítmény az M7-es autópálya mellett épül, és nem fogja érinteni a település forgalmát, mivel a déli ipari területen kap helyet.

A beruházás során a korábban Téten üzemelő aszfaltkeverő gépet helyezik át Polgárdiba, amelyet egy korszerű meleg recycling rendszerrel is felszereltek. Ez a technológia lehetővé teszi az akár 50 százalékos újrahasznosítást is, ezzel csökkentve a környezetterhelést és növelve a fenntarthatóságot.

A keverőtelepet az M7-es autópálya üzemeltetéséhez, valamint a tervezett háromsávosítási munkálatokhoz fogják használni. A Duna Group a projekt révén tovább kívánja növelni a koncessziós autópálya szolgáltatási színvonalát. A beruházáshoz szükséges összes engedélyt már megszerezték, és jelenleg az új üzem összeszerelése zajlik.

A létesítmény a város ipari területén, egy kávépörkölő üzem közvetlen szomszédságában épül. A Duna Group szerint az aszfaltkeverő üzem működése nem fogja hátrányosan befolyásolni a környező vállalkozásokat, beleértve a kávéüzemet is, mely nyílt szellőztetéses technológiát használ.

A Duna Group a polgárdi ipari területen egy alapanyagraktárt is kibérelt, és további fejlesztéseket is tervez, köztük egy dunántúli iroda felépítését Polgárdiban.

Kapcsolódó
Szabadbattyánig négysávos lesz az M7-es, néhány éven belül kezdődhet a bővítés

Tízéves fejlesztési időszakban gondolkozik az MKIF Zrt.. Ezalatt bővítik majd jövő szeptembertől előbb az M1-est, majd pár éven belül az M7-est is.

Borítókép: Magyar Építők
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek