1 évnél régebbi cikk

Jövő héten kezdődik a 31. Művészetek Völgye
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Művészetek Völgye
Jövő héten kezdődik a 31. Művészetek Völgye

Különleges élményeket kínál idén is a kultúra iránt érdeklődőknek a Művészetek Völgye. Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden minden és mindenki életre kel, megelevenednek az egyes helyszínek, amelyeket egyedülálló programmal töltenek meg a fellépők.

Magyarország legnagyobb összművészeti fesztiválja idén is magasra teszi a lécet: több mint negyven különböző helyszínen, kétezernél is több programmal várja a művészetkedvelőket és a szórakozni vágyókat a festői szépségű Balaton-felvidéki településeken.

A fesztiválra látogatók megismerkedhetnek a színház, a zene, az új cirkusz, az irodalom, és akár még az opera világával is, amibe számos híres hazai előadó és művész kalauzolja el az érdeklődőket, de a legendák mellett évről évre új, friss produkciók is helyet kapnak.

A Völgyben megfér egymás mellett a Csík Zenekar és a Bohemian Betyars, a Hiperkarma és a Parno Graszt, de hallható lesz a hagyományos magyar zenét a pörgős pop világával ötvöző Aurevoir és a ’60-as évek Beatles világába visszarepítő Ivan and The Parazol is. A fesztiválozók feltörekvő előadókkal is találkozhatnak, ott lesz a Platon Karataev, a Sorbonne Sexuallal, a hazai hip-hop élet két vezéralakja, a Beton.Hofi és Dé:Nash, színpadra lép az Analog Balaton, és az Eurosonic fesztivál új csillaga, Deva.

Az irodalomszeretők beszélgethetnek Vecsei H. Miklós színművésszel és íróval, a Mondjad, Attikám! Poket könyv megálmodójával, Lackfi János versműhelyein merülhetnek el az improvizatív versírás rejtelmeiben, az Art-Színtér és a Proton Színház darabjait nézhetik meg, alkothatnak, meditálhatnak, vitázhatnak, de mindenek előtt felszabadultan tölthetik el napjaikat művészetszerető embertársaikkal az őket körbevevő idilli környezetben. 

A július 22. és 31. közötti Művészetek Völgye idén is túlteljesíti a kötelezőt: dinamikus, pörgős, a kultúra számos irányzatát felvonultató dzsembori is készül a Balaton-felvidéken. A fesztivál a legtöbb hazai rendezvénytől eltérően nem csak a fiatalokat szólítja meg, minden korosztályt szívesen várnak, hiszen a művészet mindannyiunké.

A programokról részletesen a Művészetek Völgye honlapján és közösségi oldalain (Facebook, Instagram) lehet tájékozódni, ahol a szálláslehetőségekkel, a közlekedéssel, a jegyvásárlással kapcsolatos információ is elérhető!

Lapunk nap mint nap élménybeszámolóval jelentkezik a fesztiválról.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek