1 évnél régebbi cikk

"Itt a rendőrség" - így ütöttek rajta a rendőrök a kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított férfin Móron
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Információs Portál
"Itt a rendőrség" - így ütöttek rajta a rendőrök a kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított férfin Móron

Kábítószergyanús massza, fehér por és növényi törmelék is volt a Fejér megyei rendőrök által lefoglalt anyagok között.

A móri férfit már 2021 decemberében elkapták a rendőrök, akkor még csak kábítószer birtoklása miatt hallgatták ki a nyomozók - áll abban a posztban, amelyet a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság tett közzé Facebook-oldalán, és amelyben a mostani rajtaütésről készült videó is megtekinthető.

Azt írják, a nyomozás során kiderült információk szerint a gyanúsított férfi nemcsak fogyasztotta, de árulta is a drogot, sőt, abból tartja fenn magát. Így az alapos felderítő munkát elfogás követte 2022. július 27-én, amikor is az esti órákban a móri nyomozók, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival, továbbá a felderítésben közreműködő Fejér megyei rendőrökkel együtt fogták el móri tartózkodási helyén a férfit.

Az intézkedések, kutatások során a rendőrök összesen 173,8 gramm kábítószergyanús fehér masszát, 16,4 gramm és 18,5 gramm fehér port, 96 gramm kábítószergyanús növényi törmeléket, két tő zöld növényt, valamint a kábítószer porciózásához szükséges eszközöket találtak és foglaltak le.

Az összehangolt rendőri akcióval egyidőben, a Kisbéri és a Soproni Rendőrkapitányság munkatársaival együttműködve, a móri férfival kapcsolatban álló 38 éves kisbéri férfi és 37 éves soproni nő otthonában is kutatást tartottak a rendőrök, amelynek során kábítószergyanús anyagokat találtak.

Őket, továbbá Sz. István élettársát és a férfi elfogása idején a lakásban tartózkodó ismerősét is kábítószer birtoklása miatt hallgatták ki a nyomozók. A nyomozás során beszerzett elsődleges szakértői vélemények alapján az eljárásban lefoglalt szerek kábítószernek minősülnek.

Sz. István elszámoltatása során a kábítószerrel való kereskedést elismerte, hogy az elmúlt időszakban rendszeresen értékesítette a drogot ismerősöknek, illetve olyan személyeknek is, akikkel nem áll közeli kapcsolatban. A nyomozók őrizetbe vették, és előterjesztést tettek a férfi letartóztatására.

A rendőrök vizsgálják azt is, hogy a terjesztő kikkel állt kapcsolatban, összesen hány embernek adhatott el tiltott szert. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek