7 hónapnál régebbi cikk

Drogban utazott a Fejér vármegyei anya és fia
Fehérvár Médiacentrum fotója
police.hu
Drogban utazott a Fejér vármegyei anya és fia

Egy nap alatt összesen három dílert fogtak el a Fejér vármegyei rendőrök.

A rendőrség kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt indult büntetőeljárás egy 53 éves asszonnyal, 25 éves fiával, továbbá egy 38 éves balinkai férfival szemben, akiket összehangolt akció keretében, otthonukban fogták el a rendőrök augusztus 30-án - írja a police.hu.

A nyomozás fényt derített rá, hogy a 25 éves móri férfi 2022 decemberétől idén május végéig rendszeresen vásárolt kábítószert a 38 éves balinkai ismerősétől, melyet 53 éves édesanyjával közös móri lakóhelyükön, valamint a környező településeken többeknek továbbértékesítettek. A gyanúsítottak otthonában megtartott kutatás során a rendőrök 4 és fél kilogramm amfetamint, 1 kilogramm marihuána növényi származékot, 88 gramm mennyiségű speed port, több mint 2000 darab kábítószergyanús tablettát, a kábítószer előállításához alkalmas berendezéseket és vegyi anyagokat, a tiltott szerek árusításához szükséges eszközöket, digitális mérleget, őrlőt és simítózáras tasakokat, mobiltelefonokat, továbbá feltételezhetően a bűncselekményből származó mintegy kettőszázezer forintot foglaltak le.  

A rendőrök a két férfit 2023. augusztus 30-án délután - őrizetbe vételük mellett - kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, egyúttal kezdeményezték letartóztatásukat. Az 53 éves asszonnyal szemben - bűnsegédként - kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a rendőrség. A nyomozók a büntetőeljárás során vizsgálják, hogy a drogértékesítők milyen kiterjedt fogyasztói kört láthattak el.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek