6 hónapnál régebbi cikk

Hatalmas cannabis-ültetvényre csaptak le a rendőrök Fejérben
·Bűnügykábítószer·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
police.hu
Hatalmas cannabis-ültetvényre csaptak le a rendőrök Fejérben
·Bűnügykábítószer·Utolsó frissítés: undefined

Különös műgonddal nevelt kábítószer-ültetvényét külön erre a célra átalakított épületekben rejtegette egy budapesti férfi Mány külterületén.

Nem bízta a véletlenre illegális tevékenységének eredményességét az az 51 éves budapesti férfi, aki – lakossági bejelentés alapján – még 2023 májusában került a bicskei nyomozók látókörébe, és hamar beigazolódott, hogy a férfi Mány határában, a szeméttelepen álló több ingatlanban is cannabist termeszt. Az egyenruhások október 11-én csaptak le a drogtermesztőre, a szóban forgó helyszínen pedig kutatást tartottak, melynek során maguk is szembesülhettek vele, hogy a férfi milyen precízen figyelt az illegális plantázs kialakításánál a részletekre.

A szeméttelepen álló hangárban, valamint a mellette lévő épületben összesen 550 cannabistőre és 105 gyökeres szárcsonkra bukkantak a rendőrök, egy további ingatlanban tárolt hűtőládából pedig több mint 8 kilogramm fagyasztott, zöld növényi törmelék került elő, melyről az elsődleges szakértői vélemény megállapította, hogy kábítószernek minősül.

A férfi jó kertész módjára az épületeket annak megfelelően alakította át, hogy azok kábítószer-termesztéshez alkalmasak legyenek, így klímaberendezéssel, ventilátorokkal és szellőztetőberendezéssel látta el azokat, és az optimális fényviszonyok biztosításáról sem feledkezett meg.

A helyszínen elfogott, majd előállított drogtermesztőt a rendőrök őrizetbe vették. A lefoglalt kábítószer jelentős mennyiségére való tekintettel a férfival szemben immáron a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai folytatják le az eljárást, melynek során október 12-én délelőtt kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, és kezdeményezték letartóztatását.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek