1 évnél régebbi cikk

Rezsitámogatási programot indít a város a szociálisan rászoruló fehérváriak számára
Rezsitámogatási programot indít a város a szociálisan rászoruló fehérváriak számára

A támogatás igénybevételének pontos feltételeiről és az igényelhető összegekről várhatóan az augusztusi közgyűlés dönt majd.

"Rezsitámogatási programot indítunk a szociálisan rászoruló fehérváriak számára! A támogatási program részleteinek kidolgozása folyamatban van, a program fedezetét szolgáló pénzügyi átcsoportosításokkal együtt" - tette közzé Cser-Palkovics András polgármester kedden Facebook-oldalán.

A támogatás igénybevételének pontos feltételeiről és az igényelhető összegekről várhatóan az augusztusi közgyűlés dönt majd, ám néhány részlet már most biztos: 

  • A gázszámla és a villanyszámla összegéhez való hozzájárulást lehet majd igényelni, mindkettőt úgy, hogy az önkormányzat közvetlenül a szolgáltatónak fogja átutalni a megítélt összeget, tehát természetbeni juttatást kapnak majd a jogosultak. 
  •  A tűzifa beszerzéséhez is lehet majd egyszeri, nagyobb összegű támogatást igényelni, ezt egy összegben fogja átutalni a jogosult igénylőnek az önkormányzat. 
  •  A jogosultak körét szociális alapon határozzák meg, elsősorban jövedelmi és családi helyzet alapján. Kiemelt cél, hogy az egyedül élő, alacsony jövedelműeket, illetve a gyermeke(ke)t egyedül nevelőket segítsük. 
  • Értelemszerűen a támogatásokat csak és kizárólag azok vehetik igénybe, akik indokolható és méltányolható okokból nem tudnak a kormányzat által meghatározott átlagfogyasztási keretekbe beleférni, de anyagi helyzetük nem teszi lehetővé az átlag feletti fogyasztás kifizetését. 

A posztban a polgármester hangsúlyozza, adatok hiányában jelenleg nagyságrendileg sem tudják megmondani, hányan lesznek jogosultak ezt igényelni, így tehát azt sem, hogy mennyibe fog kerülni a támogatási program Székesfehérvárnak.

"Néhány tízmillió forinttól a 300 millió forintos nagyságrendig minden elképzelhető, természetesen a legrosszabbra készülünk, de a legjobbat reméljük. Úgy vélem, hogy erkölcsi kötelessége az Önkormányzatnak, a helyi közösségnek a józan kereteken belül, gazdasági lehetőségeink szerint – legalább a legnehezebb, téli időszakban - segíteni a legelesettebb embertársainkon. A rezsitámogatási program ezt a célt szolgálja majd. A pontos részletekkel jelentkezem, amikor elkészültünk a jogszabály tervezetével, amit benyújtok a Közgyűlésnek" - zárja a posztot Cser-Palkovics András.

Borítókép: PB
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek