1 évnél régebbi cikk

Rászoruló gyerekek táboroztak a plébánián
·Kulttábor·Utolsó frissítés: undefined
Rászoruló gyerekek táboroztak a plébánián
·Kulttábor·Utolsó frissítés: undefined

Rászoruló családokban élő gyerekek számára szervezett tábort az Öreghegyi Magyarok Nagyasszonya Plébánia Karitász csoportja.

Gyerekek vidám kacajában úszott a Berényi út és a Fiskális út sarkán álló katolikus templom udvara a múlt héten. Immár 22. alkalommal telt meg 6-14 éves fiatalokkal az itt található közösségi tér. A diákok a karitász által korábban már segített családokból érkeztek, valamint a Kossuth Lajos Általános Iskolából és a Zentai Általános Iskolából. Őket – többek között - dráma foglalkozások, számháború, arcfestés, ügyességi vetélkedők, kártyázás, csocsózás, mesemondó program, szövés, mézeskalács díszítés és kézműves foglalkozások várták.

„Meghívtunk egy állatorvost is, akinek az előadására mindenki nagyon kíváncsi volt” - árulta el Schneider Máté karitász önkéntes, a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász szociális segítője. – „A gyerekek által leginkább várt nap az volt, amikor kirándulni mentünk a gárdonyi rönkvárhoz és ellátogattunk a Gárdonyi Géza emlékházba is, ahol a fiatalok meséket olvashattak. Ezután az Agárdi Parkerdőben játszottunk és ebédeltünk, fagyiztunk, majd a nap zárásaként sétahajókáztunk a Velencei-tavon.”

A táborlakók napközis rendszerben vettek részt a programokon az Öreghegyi Magyarok Nagyasszonya Plébánia Karitász csoportjának jóvoltából. A meleg ebédet a Zentai Általános Iskolában fogyasztották el.

„A tábor nem valósulhatott volna meg Tornyai Gábor atya, a csoport önkéntesei, valamint az önkéntes programadók nélkül, akiknek ezúton is köszönjük a segítséget” – mondta Bíró Beáta karitász csoportvezető. – „Az állatorvos, a madártani előadó, a mesemondó, a mézeskalács-készítő és a fiatal középiskolások mind fizetség nélkül adták idejüket és energiájukat a rendezvényhez.”

A gyerekek – a korábbi évekhez hasonlóan – most is kaptak ajándékokat: az egyik anyuka fagylalttal lepte meg őket, a PatikaPlus Gyógyszertárak vitaminokat osztottak szét, a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász naptárakat és tollakat ajánlott fel, a Katolikus Karitász tisztasági csomagokat adományozott, az Öreghegyi Plébánia Karitász Csoportja pedig jojót, állatfigurás nyomdákat, valamint tízszögletű dobókockákat és csavaros jégkrémet vásárolt a diákoknak.

„A táborral kapcsolatban nagyon jó visszajelzések érkeztek. Az egyik résztvevő a tábor ideje alatt kezdett el hinni Istenben, egy másik gyermek pedig azt mondta, hogy ez a legjobb tábor, amelyben részt vett” – jegyezte meg Bíró Beáta. – „Gábor atyának hála a templomba is bejutottunk és talán még a nem hívő gyerekekben is elhintettünk a szeretet által adott hívő magot.”

Az Öreghegyi Plébánia Karitász Csoportja az év hátralévő részében is aktívan folytatja tevékenységét: a rászoruló gyerekek most is kapnak tanévkezdési támogatást augusztus közepén, hamarosan sor kerül egy Coviddal kapcsolatos orvosi előadásra, advent előtt élelmiszert osztanak, a karácsonyi vásár bevételéből pedig most is adományokat vásárolnak.

Persze, a 2022-es év a tábor előtt is nagyon izgalmas volt: kezdve a nagyböjti élelmiszergyűjtéssel, a nagyböjti vásárral, a rászoruló családok húsvéti ajándékaival. A RÉV Szenvedélybetegambulancia egyik munkatársa előadást tartott a szenvedélybetegségekről és gyűjtést is szerveztek a különleges betegségben szenvedő Zsombi rehabilitációjához.

Borítókép: Schneider Máté
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek