1 évnél régebbi cikk

Mennyibe kerül a yacht- és motorcsónakbérlés?
Fehérvár Médiacentrum fotója
boataround.com
Mennyibe kerül a yacht- és motorcsónakbérlés?

A yachtbérlés esetén mindenkinek a luxus élet jut eszébe - pedig nem is olyan elérhetetlen álom, mindig gondolnánk! Maga a bérlés azonban több tényezős: ugyanúgy mint a szállásfoglalás esetén, minél többen vagyunk, annál többfelé oszlanak el a költségek, valamint függ attól, hogy kapitánnyal vagy anélkül, kabinos vagy kabin nélküli yacht- vagy motorcsónakbérlés a cél.

Az olcsó vagy drága jachtok jellemzői

Legfőképp az olcsó és a drága yachtok a berendezésben különböznek. Az olcsó verziókban csak ágy található, amely pont elég egy éjszakára vagy egy délutáni szundításra. A drága yachtok ellenben már sokkal jobban felszereltek: Légkondicionáló, síkképernyős TV, tűzhely és sütő is található ezekben, de még a fűtés sem ritka. Utóbbi igazán jól jön, ha kissé fagyos lenne az éjszaka. Emellett külső GPS plotter és belső hangszórók is találhatóak benne, de gyakori a hall megléte, ahol összegyűlhet a társaság egy kis közös időtöltésre. Természetesen a drága yachtok jellemzője, hogy erősebb motorral bírnak, és orrsugár hajtóművel, valamint nagyobb sebességre is képesek. 

De mennyi az annyi? Példa költségekre

A yachtbérlés ára természetesen függ attól, hogy milyen felszereléssel, milyen évjáratú yachtot választunk. Ha saját magunk vezetnénk a hajót, akkor a Balaton környékén már 15 ezer forint/nap áron is kapni kevésbé felszerelt vitorlás hajót. A legdrágább, 8 fős motoros yachtok ára pedig napi 70.000-80.000 forint körül várható. Azonban, ha ezt elosztjuk 4, 6 vagy akár 8 felé, már igazán barátságosnak tűnik az a luxus yacht, amit ezért kapunk! 

Horvátországban vitorlás hajót már akár 4846 Ft/nap díjon is bérelhetünk, motoros yachtot pedig akár 46.000 Ft/napi díjon. Természetesen mindig attól is függ az ár, hogy épp melyik városban szeretnénk bérelni! 

Ha Görögországban tervezzük a tengerparti nyaralást és a hajókirándulást, akkor sem szükséges mélyen a zsebünkbe nyúlni. A motoros, 7 személyes jachtos nyaralás Görögországban 75.000-80.000 forint között várható, a vitorlás hajó bérlése pedig 42.000 forinttól. A motorcsónak már 23.000 forint körüli összegtől bérelhető is, ha egy szuper és gyors vízi élővilág felfedezés a cél!

Spanyolországban a motorcsónak bérlés esetén 50-55 ezer forint közötti összeggel számolhatunk. Ez a szám vitorlás hajó bérlése esetén 45.000 forint körüli összegre csökken, ha pedig luxus élményre vágyunk, akkor a motoros yacht bérlése 100.000 forinttól kezdődik. Az biztos, hogy a tenger élővilága és a látvány sosem volt még ilyen gyönyörű, mint egy yacht tetejéről!

Olaszország közkedvelt úti cél, ahol a Földközi-tengeren csónakázhatunk. A vitorlás hajó bérlése 30.000 Ft/nap áron már megtehető, a motorcsónak bérlése 40.000 forinttól elérhető, egy yacht bérlése 130.000 forint összegtől elérhető. 

A hajó költsége a kapitánnyal együtt

Érdemes még arról is szót ejteni, hogy vannak olyan motorcsónakok, amelyeket mi magunk hajóvezetői engedély nélkül is vezethetünk, viszont a yachtokat általában kapitány bérlésével együtt kell fizetni. Balatonon a hajó költsége a kapitánnyal együtt körülbelül 35.000 forinttal több, mint a hajó ára, Olaszországban pedig plusz 100.000 Ft/nap áron elérhető. Minden esetben fel van tüntetve a weboldalon, hogy a hajót lehet-e kapitány nélkül is bérelni, vagy sem. Ha lehet, akkor is szükséges lehet hajósvizsga megléte, ezért mindig ellenőrizzük a weboldalon, hogy milyen feltételekkel bérelhetjük ki.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek