3 évnél régebbi cikk

Ezekre a Fehérvár környéki helyekre mehetünk a hétvégén kirándulni!
Ezekre a Fehérvár környéki helyekre mehetünk a hétvégén kirándulni!

A május 4-i enyhítés egyik következményeként sorra újranyitnak a Fehérvár környéki kirándulóhelyek. Ha szeretnétek egy nagyot sétálni az erdőben, vagy csak a kilátásban gyönyörködnétek, akkor a következő helyeken tehetitek meg.

Gaja-völgyi Tájcentrum

A páratlan természeti értékeiről híres kirándulóhely a koronavírus-járvány miatt a húsvéti hosszú hétvége óta zárva volt. A tájcentrumot május 8-án, péntektől nyitották meg újra, így a hétvégén lehet egy nagyot az erdőben sétálni, a tó partján ücsörögni vagy a Károly kilátó panorámájában gyönyörködni.

Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadaspark

Az arborétum és a vadaspark május 8-tól ismét várja a látogatókat. Bár a nyitvatartása átmenetileg eltér a megszokottól. Hétköznap 12 és 18 óra, hétvégén pedig 9 és 18 óra között lehet találkozni például Rudival, a vaddisznóval vagy a sárfürdőző emukkal.

Soponyai Ökoturisztikai Központ

A soponyai kirándulóhely is május 8-án nyitotta meg kapuit. A hétvégén már bárki megcsodálhatja a szárnyasvadkerti vadpulykákat, nyári ludakat és a nagyvadkertben élő szarvasokat, őzeket.

Bence-hegyi kilátó

A velencei kilátót is május 8-tól lehet újra látogatni. Azonban a járvány időszak végéig arra kérik a kirándulókat, hogy a kilátót csak maszkban látogassák, és tartsák be az ajánlott 1,5 m távolságot a többi látogatótól mind a kilátó, mind a várakozási zóna területén. A kilátóba turnusonként lehet felmenni. Egy turnusban maximum 20 fő lehet fent és átmenetileg maximum 10 percig. Ennek oka, hogy a feljáró szélessége nem teszi lehetővé a védőtávolság betartását, ezért egyszerre csak egy irányban lehet közlekedni. Amennyiben véletlenül nincs valakinél maszk, abban az esetben a belépés előtt 300 forintért vásárolhat.

Alcsúti Arborétum

Az arborétum május 6-a óta újból nyitva van. A maszkviselés és a másfél méteres távolságtartás minden látogató számára kötelező. Ezen kívül arra kérnek mindenkit, hogy belépés előtt a lépcső alatt várakozzanak, mert egyszerre a pénztárnál csak egy főt tudnak kiszolgálni.

Kisgyón

A kisgyóni erdőt sem lehetett az elmúlt hétvégéken hivatalosan látogatni. Most már itt is bárki kirándulhat, aki ki szeretne egy kicsit szabadulni a négy fal közül.

Sóstó Természetvédelmi Terület

A fehérvári Sóstót az elsők között nyitották újra a látogatók előtt még április végén. A járványügyi előírásokat itt is be kell tartani.

Borítókép: nzp
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek