Fehérvári ökölvívónak szurkolhatunk a törökországi Eb-n
Fehérvári ökölvívónak szurkolhatunk a törökországi Eb-n

A nemzeti válogatott tagja lett a Fehérvár Küzdősport SE ifjú harcosa, Frank Dominik, aki hétfőn utazik Törökországba az Eb-re.

Izgalmasan kezdődött az augusztus a Fehérvár Küzdősport SE számára. E pillanatban Kőszegen, az Ostromnapokhoz kapcsolódó Ostrom Kupán küzdenek a fiatalok. Az immár tizennegyedik alkalommal megrendezett Nemzetközi Ökölvívó Versenyen magyar, cseh, román, szlovák, horvát, osztrák és ukrán harcosok állnak a ringbe. A versenyzők száma a Magyar Ökölvívó Szövetség tájékoztatása szerint 264 fő, többnyire utánpótláskorú fiatal.

A serdülő, juniorok és az ifi korosztályú ökölvívóknak itt lehetőségük nyílik arra, hogy nemzetközi ellenfelekkel szemben készüljenek a közelgő kontinensviadalokra. A Fehérvári Küzdősport SE részéről Bajcsi Flóra, Babinecz Dani, Turós Levi, Nagy Zsófi (új igazolás), Sárosdi Patrik és Német Zsolt méretteti meg magát.

E cikk megírásakor Levi épp kesztyűt húzott, Patrik pedig egy csodás győzelemnek örülhetett. A többiek akkor még csak edzőmeccseket bunyóztak. Nagy Evelin a válogatott edzőtáborba készült, Frank Dominik pedig már Tatán nyomta keményen, hogy hétfőn indulhasson Törökországba az Eb-re.

Dominik már tavaly is a válogatott tagja volt, és mivel idén a Magyar Kupáról aranyéremmel tért haza, így egyértelmű volt, hogy helyet kap a csapatban. A múlt héten Székesfehérváron bokszolt, előtte való héten pedig Egerben edzőtáborozott, ahol a román válogatottal készültek a fiúk.

Akkor egy másodéves junior versenyzővel – aki egy évvel felette áll – meccselt is, amit meg is nyert, így mindenki bizakodva néz a jövőbe vele kapcsolatban. Most Tatán beélesítik az edzők és súlyt is fog hozni.

Ő egyébként a harmadik versenyző Székesfehérvárról, aki Európa-bajnokságon vesz részt: míg ő a serdülőknél vitézkedik, Nagy Evelin és Tóth Adrián mellől az Ifi korcsoportban hullanak ki az ellenfelek.

„Egyesületünk idén öt versenyzőt delegált a válogatottba” – jegyezte meg Turós Arnold. – „Turós Leventét, Frank Dominikot, Sárosdi Patrikot, Tóth Adriánt és Nagy Evelint. Evelinnel most fogunk készülni a magyar bajnokságra, ami szeptemberben lesz és egyben a vébére kijutás is ettől függ.”

Hozzátette, hogy a 27 versenyzői bázisuk szeptemberben 6-8 fővel fog bővülni. Véleménye szerint a korosztályos és a felnőtt országos bajnokságon 15 versenyző indulására lehet reális esély.

Borítókép: Turós Arnold
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek