1 évnél régebbi cikk

Ez a 7 útszakasz és 2 körforgalom készült el 2022-ben eddig Fejérben
Fehérvár Médiacentrum fotója
Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Ez a 7 útszakasz és 2 körforgalom készült el 2022-ben eddig Fejérben

A Magyar Közút útfelújítási projektjében tervezett munkák között még egy Fejér megyei útszakasz van vissza idén.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a minden évben előre meghatározott üzemeltetési forrásain felül 2022-ben is számos, főleg mellékúton indíthatott el útfelújítási projekteket külső kivitelezők bevonásával - írja közleményében a Közút, amelyben részletezik az idei elvégzett és még befejezésre váró projekteket.

Idén már több mint 523 kilométernyi út átfogó felújításával végeztek a szakemberek az országban, és további mintegy 490 kilométernyi úton jelenleg is zajlanak a kivitelezési munkák a következő időszakban. Fejér megyében összesen 7 útszakasz készült el közel 38 kilométeren, és két körforgalom kialakítását is elvégezték már.

Az országos közútkezelő közleményében azt is kiemeli, idén is költségvetési, hazai, illetve európai uniós források bevonásával végeztethet teljes körű felújítási munkákat. A külső szakvállalkozások bevonásával megvalósuló projektekben közös, hogy nemcsak a kopóréteget cserélik ki a szakemberek, hanem szükség esetén a kötő- és alaprétegeket is újraépítik, megerősítik, illetve az út menti környezetet, árkokat, vízelvezető rendszereket is rendbe teszik, továbbá új burkolati jelekről, táblák kihelyezéséről is gondoskodnak a cégek.

Vagyis a felújításokban érintett szakaszokon átfogó beruházásokat végeznek el a szakemberek.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek