1 évnél régebbi cikk

Nem nyitnak ki a Független Benzinkutak Szövetségének tagjai augusztus 19-20-án
Nem nyitnak ki a Független Benzinkutak Szövetségének tagjai augusztus 19-20-án

A szövetség közleménye szerint a pénteken tartott online közgyűlésen a tagság 100 százaléka támogatta az akciót.

Nem nyitnak ki a Független Benzinkutak Szövetségéhez (FBSZ) tartozó és támogató benzinkutak augusztus 19-20-án, az intézkedés 500-600 kutat érint - közölte az FBSZ pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a szövetség pénteken tartott online közgyűlést és a tagság 100 százaléka támogatta az akciót, azaz a kutak kétnapos leállását, élve a jogszabályban rögzített 48 órás leállási lehetőséggel. Ezzel akarják felhívni a figyelmet arra, hogy sok ezer magyar család megélhetése ellehetetlenül önhibáján kívül 2021 november óta.

A kutak leállását a kialakult ellátási hiányokkal, bizonytalanságokkal és a ki nem fizetett anyagi támogatásokkal indokolták. Ugyanis a Mol 50 százalékra csökkentette a kiszolgálási volument a kutjaik részére, ezért nem tudják megfelelő módon kiszolgálni a vevőiket. Ráadásul a jogszabályban rögzített állami támogatást idén júliusban még nem kapták meg, illetve nincsenek információik arról, hogy az augusztusi kifizetés mikor várható.

Az FBSZ-hez 400 cég csatlakozott, ami 500-600 kutat jelent. A kutak leállásáról szóló akcióhoz a csatlakozás önkéntes alapú - olvasható az FBSZ közleményében.

Kapcsolódó
„Van még benzin, de jó nekünk, ha ezt tudják?” – Fehérvári benzinkútkörkép

Székesfehérváron egyelőre nincs üzemanyaghiány. A benzinkutasok közül ennek ellenére nem mindenki várja tárt karokkal az autósokat.

Borítókép: Motor1.com
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek