Több benzinkút is zárva van az M7-es autópályán
Több benzinkút is zárva van az M7-es autópályán

Az autópályafenntartó tájékoztatása szerint az országos szintre hozó felújítási munkák miatt vannak zárva a töltőállomások.

A 24.hu munkatársa szúrta ki a napokban, hogy az M7-es autópályán több benzinkutat is lezártak munkálatok miatt. A lap rákérdezett az autópályát fenntartó Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. sajtóosztályán, hogy mi ennek az oka, illetve hogy ez az állapot meddig marad majd fent.

A válasz alapján a március 20-án kezdődött országos szintre hozó felújítási munkákkal kapcsolatban az M7 autópályán jelenleg három benzinkút van zárva. Ezek a benzinkutak a horvát határtól Budapest irányába a következők:

  • a Zalakomár pihenő 194 km-nél az INA (MOL),
  • a Balatonlelle pihenő 138 km-nél (MOL)
  • a Sóstó pihenő 95 km-nél (MOL).

A lepsényi pihenő után tájékoztatásuk szerint minden benzinkút hozzáférhető Budapest irányában, ugyanakkor az MKIF információi szerint

a Fehérvári SHELL kút is felújítási munkálatok végez április 8 és 22 között, azonban ez a cég saját beruházása.

Az MKIF közölte, a terelések ütemezésekor több szempontot is figyelembe vesznek, többek között a terelések egymáshoz viszonyított távolságát, hosszát, valamint a nyári időszak miatti munkavégzési korlátokat.

"Mivel az országhatár felől Budapest irányába jeleztük a következő, autópályán elérhető legközelebbi benzinkutat, az utazás tervezésekor figyelembe kell venni, hogy a zalakomári töltőállomás helyett, a keresztúri benzinkúton lehet tankolni, ami 30 km pluszt jelent, míg a balatonlellei benzinkút zárása esetében ez plusz 55 km, mivel a lepsényi kút elérhető. A mindenkori forgalomkorlátozásokat és tereléseket időben közzétesszük saját Facebook-oldalunkon, honlapunkon és az Útinformnak is megküldjük" – írta az MKIF válaszában.

Megjegyezték, a tavalyi évben a munkáik főként a főpályát érintették, de ahol az utak állapota szükségessé teszi, ott idén már a csomópontokat, valamint a le és felhajtó ágakat is új burkolattal kell ellátniuk a régi, tönkrement aszfalt helyett.

Az eddig elkezdett és most kezdődő csomóponti zárással járó M7-es munkálatok legkésőbb május végéig tartanak a tervezettek szerint, de egyes tereléseket már április végén megszüntet majd az MKIF.

Borítókép: FTV
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek