1 évnél régebbi cikk

Fehérvári motorosé a valaha mért leggyorsabb köridő a Hungaroringen
Fehérvár Médiacentrum fotója
H-Moto Team
Fehérvári motorosé a valaha mért leggyorsabb köridő a Hungaroringen

A 20 éves Kovács Bálint a magyar nyílt nemzeti gyorsasági bajnokság negyedik fordulójában 1:49.428 perces kört futott a mogyoródi aszfaltcsíkon, aminél gyorsabban hazai motoros még nem teljesítette a valamivel több mint 4,3 kilométert.

A H-Moto Team vasárnapi közleménye szerint a HUMDA Academy által támogatott Kovács a futam hét köréből háromszor is áttörte az 1:50 perces határt Ducatijával, és meg is nyerte az open 1000-es kategória futamát. Ezzel ő az egy körön valaha volt leggyorsabb magyar motoros a mogyoródi pályán.

A fehérvári Kovács Bálint pályafutásában persze nem előzmény nélküli a jó eredmény. Idén júniusban az Endurance-világbajnokság 24 órás viadalán a legendás belga pályán, Spa-Francorchamps-ban végig fantasztikus teljesítményt nyújtva az abszolút ötödik helyén végzett a lengyel Wójcik Racing Team csapatában. Az EWC királykategóriájában, Superbike-ban kapott lehetőséget és maximálisan élt is vele.

Látható, képességei alapján Kovács nem véletlenül került be a Humda Academy tehetséggondozó programjába, melynek a hazai autó-motorsport olyan ikonjai a mentorai, mint a gyorsasági motoros világbajnok Talmácsi Gábor és a túraautó-világkupa korábbi bajnoka, Michelisz Norbert.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek