1 évnél régebbi cikk

Súlyosan sérült a fiatal lány, akit a zebrán gázolt el a kisteherautós Székesfehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
Police.hu
Súlyosan sérült a fiatal lány, akit a zebrán gázolt el a kisteherautós Székesfehérváron

A székesfehérvári rendőrök büntetőeljárást indítottak a gépjárművezetővel szemben.

Székesfehérváron, a Móri úton történt, személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési balesethez kértek rendőri segítséget 2022. szeptember 5-én, kora délután - írja a police.hu.

A helyszíni szemle során az egyenruhások megállapították, hogy egy Ford Transit típusú tehergépjárművel közlekedő sofőr a Móri úton, a városközpont felé haladva nem biztosított elsőbbséget a Móri út és a Szent Vendel köz kereszteződésénél található kijelölt gyalogos-átkelőhelyen a Sörház tér irányából szabályosan közlekedő 15 éves lány részére, és elütötte a gyalogost. A fiatal a baleset következtében – az elsődleges adatok alapján – súlyosan megsérült.

Az 54 éves járművezetővel szemben a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán közúti közlekedési baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult büntetőeljárás.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a hasonló balesetek elkerülése érdekében kéri a járművezetőket, hogy mindig fokozott óvatossággal közelítsék meg a kijelölt gyalogos átkelőhelyeket! Járművük sebességét úgy válasszák meg, hogy ha kell, eleget tudjanak tenni elsőbbségadási kötelezettségüknek!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek