1 évnél régebbi cikk

A hét elején még a nyarat élvezhetjük, aztán jön a lehűlés
·Időjárásősz·Utolsó frissítés: undefined
A hét elején még a nyarat élvezhetjük, aztán jön a lehűlés
·Időjárásősz·Utolsó frissítés: undefined

A hét elején ismét melegedés kezdődik és késő nyári idő várható, csütörtökön lehet akár 30 fok is. Pénteken azonban markáns lehűlés kezdődik, a hétvégén már csak 20 fok lesz a legmagasabb hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzése szerint hétfőn többnyire napos időre van kilátás gomolyfelhőkkel, számottevő csapadék nem valószínű. Nagy területen megélénkül az északnyugati, nyugati szél, amelyet főleg a Dunántúl keleti felén és a középső megyékben erős lökések kísérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul. Hasonlóan alakul a kedd is, általában száraz idővel. Szerdán az ország északi, északkeleti felén helyenként előfordulhat eső, zápor, egy-egy zivatar.  A hőmérséklet csúcsértéke aznap általában 23 és 29 fok között várható, de délnyugaton néhol 30 fokot is mérhetnek.

Csütörtökön felhős időnk lesz, több helyen valószínű eső, zápor, zivatar. Sok helyütt megélénkül, időnként megerősödhet a délnyugati, nyugati szél. A hajnali 11-20 fokról általában 23 és 30 fok közé melegszik a levegő, délen mérhetik a magasabb értékeket. Pénteken többnyire 20 és 26 fok közé emelkedik a hőmérséklet, de a tartósabban csapadékos vidékeken már hidegebb is lehet.

Szombaton felhőátvonulások várhatók, több-kevesebb napsütéssel. Szórványosan előfordulhat zápor, zivatar. Sokfelé megerősödik az északnyugati szél. A hőmérséklet hajnalban általában 5 és 14, délután többnyire 15 és 20 fok között valószínű. Vasárnap több-kevesebb napsütés is valószínű, majd észak felől erősebben megnövekedhet a felhőzet. Szórványosan előfordulhat eső, zápor, egy-egy zivatar. Többfelé megerősödik a nyugati szél. A  hőmérséklet többnyire 15 és 20 fok között valószínű.

Borítókép: Pál Loránd
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek