1 évnél régebbi cikk

Őszi díszben pompáznak a fehérvári parkok
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Őszi díszben pompáznak a fehérvári parkok

Miközben zajlik a fásítás és az erdőtelepítés az Alsóvárosi-réten, az elmúlt években rendbe tett parkokban sétálva már gyönyörködhetünk a növények színes kavalkádjában.

Székesfehérvár közterületein mintegy nyolcvanezer fa található, városunk legidősebb fái több mint száz évesek. A Halesz parkban, az 1848-as emlékmű és a Kossuth címer mellett áll a város legidősebb kocsányos tölgye. Több mint 120 évesre becsülik a szakemberek a Gyümölcs utca védett platánsorát, a város legrobosztusabb fája pedig a Szent István téri védett, öreg platán.

Az elmúlt évek erdőtelepítési munkálatai mellett számos közösségi tér újult meg, ma már nincs Székesfehérvárnak olyan városrésze, ahol ne tehetnénk megújult környezetben egy kis sétát, de sok kondipark, játszótér, kutyafuttató is várja a sportos fehérváriakat. Az elmúlt időszakban megújult a Vörösmarty tér, ahová fákat telepítettek, ágyásokat, virágoskertet alakítottak ki. A Haleszban játszótér, tanpálya, futópálya, fittnesspark és kutyafuttató is épült, de a Bartók Béla téren, a Sóstón és a Csónakázó-tó környékén is tehetünk romantikus sétákat, az Aszalvölgyi-árok mentén pedig piknikezhetünk és edzhetünk is.

Nézzétek meg képes összeállításunkat az őszi díszben tündöklő Fehérvárról!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek