1 évnél régebbi cikk

Magyarországon is elérhető a Google Térkép új funkciója, amellyel az üzemanyagon is spórolhattok
Magyarországon is elérhető a Google Térkép új funkciója, amellyel az üzemanyagon is spórolhattok

Már Magyarországon is elérhető a Google Térkép új funkciója, mely környezetbarát útvonalakat javasol a felhasználóknak. Így olyan útvonalakat is választhatnak, melyek hozzájárulnak a mérsékeltebb üzemanyag-fogyasztáshoz.

A Google Térkép mostantól nemcsak a leggyorsabb, de a legüzemanyag-takarékosabb útvonalat is megjeleníti, ezzel a felhasználók fenntarthatóbb módon közelíthetik meg célállomásaikat - közölte a Google az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az új funkció Magyarországgal együtt közel 40 európai országban vált elérhetővé múlt héten.

Az alkalmazás az ideális útvonal kiválasztásánál a motor típusát is figyelembe veszi, az üzemanyag-megtakarítás ugyanis a motor típusától függően is változhat.

A dízelmotorok például általában nagyobb sebességnél hatékonyabbak, mint a benzin- vagy gázmotorok, míg a hibrid és elektromos járművek jobban teljesítenek a lassabb, városi forgalomban.

Így az elkövetkező hetekben a Google lehetővé teszi, hogy az Európában, az Egyesült Államokban és Kanadában környezetbarát útvonalat tervező járművezetők kiválaszthassák a motor típusát, hogy a legjobb útvonalat és a legpontosabb üzemanyag- vagy energiahatékonysági becsléseket kapják.

A közleményben kitértek arra is, hogy a fenntarhatóság jegyében a navigációs alkalmazás egyebek mellett jelzi az elektromos autók számára épített töltőállomásokat, illetve mostantól a korábbinál jóval több kerékpáros útvonalra vonatkozó információval szolgál majd a felhasználóknak.

Borítókép: Unsplash/serjan midili
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek