1 évnél régebbi cikk

Biztonsági öv nélkül és túl gyorsan vezetett a sofőr, aki kirepült a kocsiból a 7-es főúton
Fehérvár Médiacentrum fotója
police.hu
Biztonsági öv nélkül és túl gyorsan vezetett a sofőr, aki kirepült a kocsiból a 7-es főúton

Az autó megcsúszott, az útpadkára hajtott, többször az úttestet szegélyező vízelvezető árok falának csapódott, majd átpördült a tetején.

Egy szerdai baleset kapcsán a biztonsági öv fontosságára, a sebességhatárok betartására, illetve az időjárásnak megfelelő sebesség megválasztására hívja fel a figyelmet a rendőrség. Azt írják: személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre 2022. szeptember 26-án a hajnali órákban.

A kiérkező járőrök a helyszíni szemle során megállapították, hogy egy 28 éves érdi férfi a 7-es számú főúton közlekedett Martonvásár felől Tárnok irányába. A sofőr haladása során gépjárműve sebességét nem az időjárási-és útviszonyoknak megfelelően választotta meg, és a 28-as kilométerszelvényhez érve megcsúszott, az útpadkára hajtott és több alkalommal az úttestet szegélyező vízelvezető árok falának csapódott, végezetül a személyautó a tetején átpördülve visszazuhant az úttestre.

A gépjármű vezetője a baleset során kiesett a gépjárműből és megsérült. A helyszíni szemle során intézkedő rendőrök megállapították, hogy a sofőr nem használta a biztonsági övet. 

"Ne feledje, hogy biztonsági öv használata nem egyéni mérlegelés kérdése, hanem kötelező! Hatásmechanizmusa alapján egyrészt megvédi a vezetőt és az utasokat a „kirepüléstől”, másrészt csökkenti a jármű és tartozékai (kormány, visszapillantó tükör) okozta sérüléseket. Mindezeken túl az öv használata egy rendőri intézkedés során a bírság összegét is nullára csökkenti" - emeli ki a rendőrség.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek