1 évnél régebbi cikk

Játék a játékban: novembertől elérhető a magyar tervezésű LEGO-csocsóasztal!
·Techjáték·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
WELL PR Agency
Játék a játékban: novembertől elérhető a magyar tervezésű LEGO-csocsóasztal!
·Techjáték·Utolsó frissítés: undefined

Hamarosan a rajongók is kézbe vehetik a magyar Fehérvári Donát által tervezett LEGO-Csocsóasztal szettet. A készletet bemutató videóban Thierry Henry és Marcus Rashford válogatott futballsztár méri össze erejét csocsózásban.

A LEGO ésa csocsó is a világ legnépszerűbb (társas)játékai közé tartozik, de eddig senkinek nem jutott eszébe a kettőt egyesíteni. Pedig igazán jellemző sokak kedvenc építőjátékára, hogy mindent megvalósít kisebb méretekben. Most már a csocsót is, ez pedig egy 17 éves magyar fiúnak köszönhető! A LEGO-rajongó Fehérvári Donát tervezte a foci szerelmeseinek, akik most a góloktól és kihagyott helyzetektől kezdve, a stadionban visszhangzó szurkolásig mindent megépíthetnek és átélhetnek ennek a népszerű játéknak a kockákból összeálló változatával.

A teljesen működőképes csocsóasztal tervét tavaly februárban töltötte fel Donát a LEGO IDEAS oldalára, ahol a We Love Sport! felhívás keretében olyan készletek ötleteit várták, amelyekkel az építőjáték hívei kifejezhették a sport iránti szeretetüket. Onnan kezdve pedig egyenes volt az út a megvalósításig, hiszen az általa megálmodott modell bizonyult a leginspirálóbbnak nem csak a többi rajongó, de a LEGO tervezői számára is, akik végül a tervek valódi készletek formájában történő megvalósításról döntenek. 

A fiatal magyar tervező által elkészített modellt a LEGO tervezője, Antica Bracanov öntötte végső formába, aki kiemelte: „Donát terve azt az érzelmi hullámvasutat tükrözi, melyet a szurkolók élnek át a futballmérkőzések nézése közben. Hihetetlenül büszkék vagyunk arra, hogy életre kelthettük ezt a készletet, mely lehetővé teszi a rajongók számára, hogy a stoplisokat kockákra cserélve vegyenek részt kedvenc játékukban.”

Az új, teljesen működőképes csocsóasztalt elsőként a világbajnok futballikon Thierry Henry és a Manchester United, valamint az angol válogatott sztárja, Marcus Rashford próbálta ki – akik egy közös videóban mérték össze minifigura-csapataik erejét. A meccs kezdete előtt mindkét játékos megépítheti a saját öt fős csapatát, valamint a lelátón helyet foglaló csapattársakat és szurkolókat. Ehhez több, mint 60 különböző elem áll rendelkezésre.

A kultúrát, a kreativitást és a játékot egyesítő új LEGO-csocsóasztalt október 29-30-án mutatják be Párizsban. Thierry Henry és a készlet magyar megálmodója, Fehérvári Donát is részt vesz a nagyszabású eseményen. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek