1 évnél régebbi cikk

Népszámlálás: szerdáig meghosszabbították a kérdőív online kitöltési határidejét
Fehérvár Médiacentrum fotója
MTI/Balázs Attila
Népszámlálás: szerdáig meghosszabbították a kérdőív online kitöltési határidejét

A vártnál is jóval többen hagyták a népszámlálási kérdőív online kitöltését az utolsó napokra, a nagy érdeklődésre tekintettel szerda 10 óráig meghosszabbítják a népszámlálás online adatszolgáltatási időszakát.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) tegnap esti közleménye szerint a kérdőíveket eredetileg vasárnap éjfélig lehetett önállóan, az interneten kitölteni a postán megkapott, 12 jegyű belépési kód megadásával. A nagy érdeklődés miatt azonban a KSH úgy döntött, meghosszabbítja az online adatszolgáltatási időszakot, írja az MTI.

Az internetes kitöltés továbbra is a legegyszerűbb, leggyorsabb és legkényelmesebb módja a válaszadásnak. A kérdőívkitöltés számítógépen, illetve bármilyen internetkapcsolattal rendelkező mobileszközön lehetséges - írták.

A KSH felhívta a figyelmet arra, hogy akik nem rendelkeznek internethozzáféréssel, térítésmentesen használhatják a közkönyvtárak számítógépeit, valamint a Digitális Jólét Program Pontokon is ki lehet tölteni online a kérdőíveket.

Az online kitöltés kapcsán felmerülő kérdésekre a nepszamlalas2022.hu oldal Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) aloldalán kaphatnak választ az érdeklődők, illetve rendelkezésre áll a népszámlálás ügyfélszolgálata, ahol telefonon az ingyenesen hívható zöld számon (+36-80-080-143) kérhetnek tájékoztatást - olvasható a KSH közleményében.

Kapcsolódó
Népszámlálás: Székesfehérvár és Fejér megye is aktív a kitöltésben

A KSH hétvégén nyilvánosságra hozott adatai szerint szombaton 13 óráig több mint kétmillióan töltötték ki az online kérdőíveket. A megyei jogú városok közül arányaiban Székesfehérvárról érkezett be a legtöbb válasz, a megyék között pedig Fejér megye a második helyen áll a kitöltési rangsorban.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek