3 évnél régebbi cikk

Ezekre a szavakra kerestetek rá a legtöbbször 2020-ban
Ezekre a szavakra kerestetek rá a legtöbbször 2020-ban

Magyarországon, csakúgy mint világszerte, nem túl meglepő módon a koronavírus vezeti a legfelkapottabb Google-keresések 2020-as listáját. Mutatjuk a top 10-es lista további helyezettjeit, illetve hogy különböző témákon belül mely szavakra kerestek rá a legtöbben idén.

A Google nyilvánosságra hozta a legfrissebb keresési trendeket, amelyek egyedi betekintést engednek abba, mi érdekelte leginkább a világot és természetesen a magyarokat a 2020-as esztendőben.

A Google idén is a legfelkapottabb keresések adataira összpontosított, vagyis azon keresésekére, amelyek 2020-ben hosszabb időn keresztül kiugró forgalmat eredményeztek a 2019-es keresésekhez képest.

A top 10-es listák több mint 70 ország legnépszerűbb témáit fedik le többek között a popkultúra, sport, zene, politika és hírek terén.

Ezek voltak a legtöbbet keresett kifejezések 2020-ban Magyarországon

  1. Koronavírus
  2. Amerikai elnökválasztás
  3. Google Classroom
  4. Telex
  5. Benedek Tibor
  6. Koronavírus-térkép
  7. Gesztesi Károly
  8. Redmenta
  9. Magyar Közlöny
  10. Kobe Bryant

A magyar lista élén a globális listával megegyezően - nem túl meglepő módon - a koronavírus áll, ezt követi az amerikai elnökválasztás és az online oktatást segítő Google Classroom, amelyeknek szerintem szintén nem kell megmagyarázni helyüket a legkeresettebb szavak között. 

A filmeknél a Miután összecsaptunk, az Élősködők és a Megan is Missing jutott a top 3-ba, a sorozatok közül a Mintaapák, a Bátrak Földje és a Mellékhatás (kritikánkat ide kattintva olvashatjátok) voltak a befutók, a könyvek között pedig a Kisasszonyok, a 365 nap és a Vaják kerültek az élre.

A sporteseményeknél a Magyarország-Izland-mérkőzés és a kézilabda Eb, a videójátékok közül pedig az Among Us és a Valorant érdekelték leginkább a magyar internetezőket.

A  2020-as keresései listák az év során indított több billió keresés adatai alapján készültek, amelyekből természetesen a duplikációkat, spameket kiszűrték.

2019-ben Magyarországon az önkormányzati választások, globálisan pedig az Indiai-Dél-Afrikai krikettmérkőzések vezették a legfelkapottabb Google-keresések listáját. Kíváncsian várom, hogy jövőre mely szavak lesznek a befutók.

A Google teljes 2020-as keresési toplistáit ide kattintva tudjátok meglesni.

2020 legkeresettebb szavairól a Fehérvár Televízió és készített anyagot:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek