1 évnél régebbi cikk

A fehérvári Szabad Színház kapta a Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját
·Színházdíj·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Szabad Színház
A fehérvári Szabad Színház kapta a Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját
·Színházdíj·Utolsó frissítés: undefined

A székesfehérvári Szabad Színház Mesteremberek című előadása nyerte el a nyolcadik Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT) fődíját. Második is fehérvári társulat lett, az Örökség csoport előadását díjazták.

A szervezők MTI-nek eljuttatott közleménye szerint az október 20-23-án tartott KASZT versenyprogramjában tizenegy előadást láthatott a közönség.

A házigazda komlói társulat mellett érkeztek amatőr színjátszók Pécsről, Pápáról, Székesfehérvárról, Vasvárról, Körmendről, továbbá külhoni, magyarok lakta településekről, így Lendváról és Érmihályfalváról - sorolták.

A Németh Ákos, József Attila-díjas drámaíró, Regős János rendező és Pataki András Jászai-díjas rendező, fesztiváligazgató, művészetért és közösségi művelődésért felelős helyettes államtitkár alkotta zsűri döntése alapján a második helyezett díját a szintén fehérvári Örökség Csoport kapta Schwechtje Mihály: Az örökség című művének bemutatásáért, a harmadik díjat pedig megosztva ítélték oda a körmendi Kastélyszínház Társulatnak A falu rossza című népszínmű és a Komlói Súgólyuk Színháznak a Primadonnák című komédia előadásáért.

A legjobb rendezés díját Nagy Judit vehette át a székesfehérvári Szabad Színház előadásának színpadra állításáért, s ugyancsak a társulat érdemelte ki a szcenikai Komoróczky Gábor-díjat. A legjobb női alakításért Cseh Katalin vehetett át elismerést, a legjobb férfi alakítás díját Balogh Mihály nyerte el, ők mindkét fehérvári produkciókban szerepeltek.

A zsűri hat színészi különdíjat ítélt oda: Reményi Rékának (Pápa), Schneider Angélának (Komló), Németh Anita Leilának (Vasvár), Somos Ákosnak (Székesfehérvár), Vörös Attilának (Körmend) és Tóth Zsoltnak (Komló).

A közleményben Pataki András fesztiváligazgatót idézve kiemelték: a fesztivál kínálatába társadalomkritikus mai történet és népszínmű ugyanúgy bekerült, mint iskolai műhelymunkák, vagy éppen fiataloknak szóló színháznevelési produkciók.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek