1 évnél régebbi cikk

Mire alkalmasak az USB-C - DisplayPort kábelek?
Fehérvár Médiacentrum fotója
kaberlvilag.hu
Mire alkalmasak az USB-C - DisplayPort kábelek?

A magasabb sávszélességet és funkciótámogatást igénylő csúcskategóriás, nagyobb felbontást és frissítési frekvenciát támogató monitorok, játékeszközök vagy grafikus kártyák univerzális DisplayPort csatlakozóval vannak felszerelve, így ha ezekre szeretnénk USB-C csatlakozóval ellátott okoseszközeinkről streamelni, szükség lesz speciális kábelre.

A legújabb technológiákat ötvöző USB-C - DisplayPort egyetlen kábelben egyesíti a két világ legjobb tulajdonságait a sokoldalúság és kényelem jegyében. Számos további előnye közül kiemelendő a funkcionalitás és a többkijelzős streaming. 

Mi a DisplayPort?

A közismertebb HDMI mellett a DisplayPort ma az egyik legnépszerűbb, videó és hang továbbítására szolgáló kijelző interfész. A Kábelvilág webáruház DisplayPort kábelei a szabványos normál és az Apple által tervezett mini kivitelben is hozzáférhetőek, így számtalan eszköz csatlakozását teszik lehetővé.

A DisplayPort inkább a számítógépek és professzionális IT-berendezések körében népszerű, és a VGA és a DVI utódtechnológiájaként került bevezetésre. A szabványos DisplayPort kábelek minden DisplayPort rendszert támogatnak. Bármilyen DP-forráseszközzel, például PC-vel vagy laptoppal és bármilyen DP-monitorral kompatibilis, így akár a legelső, több mint tíz évvel ezelőtt bevezetett DisplayPort rendszerekkel és kijelzőkkel is működőképes, és működni fog a legújabb és jövőbeli rendszerekkel és kijelzőkkel is. 

A DP kábelek 20 tűs csatlakozóval rendelkeznek.

Melyek az USB-C port előnyei?

Az USB-C egységes, új csatlakozószabványt kínál, ennek okán a jövőben csak egyetlen kábelre lesz szükség a töltéshez és adatátvitelhez.

Új, a korábbi USB szabványoknál kisebb, megfordítható csatlakozóformával rendelkezik az egyszerűbb és könnyebb csatlakoztatás érdekében, és akár 10 Gbps-os átviteli sebességre is képes. Kisebb, szupervékony mobileszközökben is elfér. 2023-tól az Európában forgalmazott iPhone-okban is kötelező lesz, így búcsút inthetünk a különböző töltőknek, csökkenthetjük a kábelek számát a háztartásokban. 

Az USB Type-C csatlakozók visszafelé kompatibilisek és megfordíthatóak, így zökkenőmentes élményt nyújtanak a perifériák eszközökhöz való csatlakoztatásakor.

USB-C - DisplayPort kábelek

Az USB-C - DisplayPort kábelek sokoldalúak, akár 100 wattot is képesek biztosítani. Ez kényelmes a laptopfelhasználók számára, mivel a monitorhoz való csatlakozáson keresztül fenntartható a laptop töltöttsége, így nincs szükség külön töltőre. 

Egyszerre több funkciót is képes ellátni: a DisplayPort az USB-C-n keresztül akár 8K felbontású, 60 Hz-es videofelbontást is képes továbbítani, miközben egyidejűleg USB tápellátást vagy USB-adatokat is biztosít az eszköznek, ezáltal felszabadít portokat.

Hang tekintetében is csúcskategóriás többcsatornás támogatást kínál.

Bár a Thunderbolt 3 akár négyszer gyorsabb átviteli sebességet támogat, az USB-C - DisplayPort kábel a legtöbb ember számára több mint elfogadható sebességet és funkcionalitást nyújt.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek