Ölelés az elfogadásért
Fehérvár Médiacentrum fotója
Truckeszitz Gergő
Ölelés az elfogadásért

Ölelés az elfogadásért elnevezéssel országosan is egyedülálló flashmobot szerveznek Székesfehérváron. December 3-án épek és fogyatékkal élők mutatják meg a belvárosban, hogy nincsenek különbségek és akadályok.

December 3-a a Fogyatékosság Világnapja. Székesfehérváron ezen a napon Ölelés az elfogadásért elnevezéssel, hagyományteremtő szándékkal szerveznek flashmobot.

A rendezvény megálmodója Kovács Szilvia, televíziós riporter, újságíró, és műsorvezető, aki munkája során sokszor találkozik fogyatékossággal élőkkel. Emellett Szilvi is érintett: egy szindrómás, autista kislányt nevel, így a témát kívülről, és belülről is jól ismeri.

Ezen a napon a résztvevők szeretnék hangsúlyozni, hogy bár mindenkiben ugyanolyan szív dobog, nincsenek különbségek, sőt...

December 3-án, szombaton 10 órakor várnak mindenkit, hogy közösen öleljék körül az Országalmát. A felszólalók gondolatait követően a Városház téren felállított színpadon különböző csoportos és egyéni produkciókkal mutatják meg az érintett gyerekek és felnőttek, hogy nincsenek különbségek. Ki-ki egy-egy szavalattal, énekes, vagy éppen zenés fellépéssel, de még dzsúdó bemutatóval is kedveskedik a résztvevőknek.

Mindenki jelenlétére számítanak, bízva abban, hogy akkora kör formálódik az Országalma körül, hogy nem fér el a belvárosban.

Az eseményről még több információ a facebookon található! Katt a linkre!

https://www.facebook.com/events/665174461775767

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek