2 évnél régebbi cikk

Könyves flashmob lesz szerdán Székesfehérváron
·Irodalomflashmob·Utolsó frissítés: undefined
Könyves flashmob lesz szerdán Székesfehérváron
·Irodalomflashmob·Utolsó frissítés: undefined

Az olvasás világnapján tartják a fehérvári könyves flashmobot a Bartók Béla téren. A Vörösmarty Mihály Könyvtár 25 kötettel járul hozzá a rendezvényhez.

Könyves flashmob lesz az olvasás világnapján, szeptember 8-án a Vörösmarty Mihály Könyvtár előtt, írja közleményében az Önkormányzati Kommunikációs Központ (ÖKK). A 17 órakor kezdődő eseményre bárki elviheti az otthon már nem forgatott könyveket, és találhat magának új, érdekes olvasmányokat.

A közleményben megemlítik, hogy az olvasás világnapját 55 éve ünneplik ezen a napon világszerte. Az UNESCO azzal a céllal jelölte ki ezt a napot, hogy felhívják az írás-olvasás készségének fontosságára az emberek figyelmét: az írni és olvasni tudás alapvető emberi jog, a tanulás alapköve.

Hozzáteszik: az olvasás nem csak tanuláshoz szükséges, hanem kellemes időtöltés is, egy olyan kikapcsolódás, amelynek során fejlődik az ember szókincse, memóriája, kreativitása. Egyszerre hat a képzeletre és az érzelmekre is. Ahogy Vekerdy Tamás is írta: „Az olvasás - ha élvezetet okoz - segít élni. Átélni és túlélni is.”

Az olvasás világnapján, amely ebben az évben a 92. Ünnepi Könyvhét idejére esik, könyves flashmobot szervez a Vörösmarty Mihály Könyvtár. A  Facebookon közzétett felhívás szerint, ha van olyan könyved, ami évek óta a polcon porosodik, téged már nem érdekel, de másnak érdekes lehet, vidd, hagyd ott és vigyél haza helyette egy neked megfelelőt.

Csupán azt kérik, hogy a flashmobra vitt könyv ne legyen szakadt, gyűrött, rongált, összefirkált, pecsétes. A könyvtár 25 könyvvel járul hozzá a rendezvényhez.

Borítókép: Kiss László
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek