Flashmobbal készül a Szabad Színház 65 éves jubileumára és a magyar kultúra napjára
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Igéző
Flashmobbal készül a Szabad Színház 65 éves jubileumára és a magyar kultúra napjára

A magyar kultúra napjának előestéjén nyitja meg jubileumi évét a Szabad Színház. A fennállásának 65. évét ünneplő társulat az aznapi előadást megelőzően, közös villámcsődületre, azaz flashmobra invitálja az érdeklődőket.

Január 21-én, szombaton 18:23-tól közös ünneplésre, flashmobra várja az érdeklődőket az Igéző - írja az Önkormányzati Kommunikációs Központ.

A Hungarikum Zenekar közreműködésével a terv szerint egy közös énekléssel köszöntenék mind a magyar kultúra napját, mind pedig a fennállásának 65. évfordulóját ünneplő Szabad Színházat. Az eseménnyel egyben megnyitják a Szabad Színház jubileumi évét is, melynek során számos rendhagyó programmal készülnek a társulat tagjai.

A Szabad Színház korábban Videoton Színpadként is működött, ám 1991-ben a Színtér Egyesület létrehozásával felvette a ma is használt nevet. Az alapítás óta azon elv alapján működnek, miszerint alapvető jog a népek szabad művelődéshez való joga. Előadásaikban ismert kortárs és klasszikus darabok, saját művek és feldolgozások is helyet kapnak.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek