1 évnél régebbi cikk

12 gól és rengeteg hosszabbítás a katari focivébé második napján
·Sportfoci·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/FIFA World Cup
12 gól és rengeteg hosszabbítás a katari focivébé második napján
·Sportfoci·Utolsó frissítés: undefined

Az angol tönkreverték Iránt, Hollandia már 16 meccs óta veretlen. Gareth Bale büntetőjével mentett pontot Wales. Katari labdarúgó-világbajnokság, 2. nap.

Az első félidő végén 14, a második után pedig további 10 percet hosszabbított a játékvezető a katari focivébé Anglia-Irán mérkőzésén. A meccs elején az iráni kapust egy összefejelés után tíz percig ápolták, majd lecserélték. Ezután nyolc gól esett a meccsen, melyet végül az angolok 6:2-re nyertek meg. A kétgólos Bukayo Saka mellett Bellingham, Sterling, Rashford és Grealish is betalált egyszer. 

A nap második meccsén Hollandia két gólt szerezve legyőzte Szenegált az A-csoportban. Van Gaal csapata ezzel már 16 mérkőzés óta veretlen és holtversenyben vezeti a csoportot a vasárnapi nyitómeccsen Katart ugyancsak 2:0-ra legyőző Ecuadorral együtt. 

Hátfő este megszületett a világbajnokság első döntetlenje is. Az Egyesült Államok majdnem ötven percig vezetett Wales ellen Weah góljával. Az 1:1-es végeredményt Gareth Bale alakította ki tizenegyesből a 82. percben. A meccs végén több mint tíz percet hosszabbított a játékvezető. A B-csoportban ezzel Anglia áll az első helyen a két egypontos csapat előtt.

Kapcsolódó
Ki nyeri és ki fogja nézni? Kezdődik az első, télen rendezett focivébé

Korrupcióban fogant, emberéletek ezreit követelte és teljesen összezavarja a focivilág megszokott rendjét. Tiltakozások és ellenérzések közepette, mégis a világ legfontosabb sporteseményeként kezdődik a labdarúgó-világbajnokság Katarban.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek