2 hónapnál régebbi cikk

Jön a megyei kupadöntő - a Sárbogárd és a Mór találkozik a Sóstói Stadionban
Jön a megyei kupadöntő - a Sárbogárd és a Mór találkozik a Sóstói Stadionban

A Fejér Vármegyei Labdarúgó Szövetség immár másodszor rendezhet megyei kupadöntőt a Sóstói Stadionban. Az idei kiírásban a Sárbogárd és a Mór között dől el az elsőség sorsa.

Az idei Fejér Vármegyei kupadöntőnek, immár zsinórban második alkalommal, a Sóstói Stadion ad otthont. Schneider Béla, a Fejér Vármegyei Labdarúgó Szövetség igazgatója az esemény sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a sárbogárdi és a móri csapat játékosainak egyedülálló és feledhetetlen élmény lesz pályára lépniük az impozáns létesítményben.

"Az MLSZ egyik célja, hogy az amatőr és a profi futballt közelebb hozza. Azzal, hogy az amatőrök bejöhetnek ebbe a nagyszerű első osztályú létesítménybe emeli az esemény rangját és nagyon nagy megtiszteltetés mindenkinek, hogy egy ilyen helyen futballozhat, ez által pedig nagy presztízse van a megyében a kupának" – fogalmazott Schneider Béla.

A megyei kupadöntőt a Fejér Vármegyei felnőtt első osztályban szereplő Sárbogárd és Mór csapatai részvételével rendezik, érdekesség, hogy előbbi a második, utóbbi a harmadik helyen áll jelenleg a bajnokságban, a sárbogárdiak pedig az idei szezonban mindkét egymás elleni találkozójukon legyőzték a móriakat.

"Az aktuális forma fog dönteni és ki-mennyire tudja feldolgozni, hogy ilyen extra körülmények között játsszuk most a döntőt. Remélem, hogy ezt mi fogjuk jól végigvinni. Vannak rutinos játékosaink egy-egy fiatallal kiegészülve, azt gondolom, hogy ilyen szempontból egy kicsit talán előnyben vagyunk és ha csak ez dönt, akkor talán meglesz" – vélekedett Pajor László, a Sárbogárd SE vezetőedzője.

Németh Bálint vezetőedző az esélyekkel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy bár előzetesen nem számítottak arra, hogy eljutnak a döntőig, azonban a játékosok mindent meg fognak tenni a győzelemért.

"Egy kupadöntő egy ki-ki mérkőzés. Kér jó csapat foga találkozni én örülök neki, hogy a Sárbogárddal fogunk játszani. Ők is egy olyan csapat, akik játsszák a futballt és tényleg élvezetes mérkőzés lesz, ebben biztos vagyok. Mindkét csapat megnyerheti és az adott napi forma, amatőr futballról beszélünk, a játékosok munka után fognak érkezni vagy munkából elkéretőzve fognak érkezni a mérkőzésre, ez is befolyásolja azért az eredményt és a teljesítményt" – mondta Németh Bálint, a Móri SE vezetőedzője.

A Fejér Vármegyei Kupa döntőjét tehát május 22-én, szerdán tizenhét órai kezdettel rendezik a Sóstói Stadionban, az eredményhirdetésre és a kupaátadásra előreláthatólag este hét órakor kerül sor. A döntőre, a tavalyi évhez hasonlóan, idén is több ezer szurkoló megjelenésére számítanak a szervezők, a belépés pedig mindenki számára ingyenes lesz.

Borítókép: Farkas Szilárd
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek