1 hónapnál régebbi cikk

Továbbjutása esetén Eszéken át vezethet a Vidi útja a Konferencia Liga csoportkörébe
·Sportfoci·Utolsó frissítés: undefined
Továbbjutása esetén Eszéken át vezethet a Vidi útja a Konferencia Liga csoportkörébe
·Sportfoci·Utolsó frissítés: undefined

Az UEFA hétfőn kisorsolta az európai kupasorozatok playoff-körének párosításait. Nem verhetetlen, de kemény ellenfél vár a fehérvári labdarúgókra, ha túljutnak 3. körös ciprusi ellenfelükön.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nyoni központjában kedden elkészítették a három kontinentális klubsorozat, a BL, az EL és a KL rájátszásának sorsolását. A Fehérvár FC - abban az esetben, ha továbbjut a 3. körből, a ciprusi Omonia Nicosia ellen - a horvát NK Osijek és az azeri FK Zira (Zire) csata továbbjutójával mérkőzik meg a Konferencia Liga csoportkörös szereplésért. Az első meccset a sorsolás szerint hazai pályán játszaná a piros-kék alakulat augusztus 22-én, a visszavágót pedig egy héttel később idegenben. A biztos pályaválasztás és a pontos időrend később készül el.

A Vidi fiatalodó és már most, a szezon elején komoly szerda-szombat menetrendnek kitett csapatának elsődleges feladata az, hogy túljusson a ciprusi Omonián, csak utána érdemes a következő lehetséges ellenféllel foglalkozni. 

Egy biztos: a nicosiai alakulattal szembeni párharc megjósolhatatlan, de ugyanúgy az lesz továbblépés esetén a következő is. Akik előre úgy gondolják, hogy az Eszék (NK Osijek) könnyedén kiejti az azeri Zirát, annak nem árt tudnia, hogy ez a csapat 6-1-es összesítéssel ütötte ki a dunaszerdahelyi DAC-ot az előző fordulóban. Tehát egyáltalán nem evidens, hogy az eszékiek az esélyesebbek.

A másik Fejér vármegyei csapat, a Puskás Akadémia, amennyiben túljut örmény riválisán, a tavalyi döntős Fiorentinával játszhat.

Borítókép: UEFA.com
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek