1 évnél régebbi cikk

Új bevásárlóközpontot alakítanak ki a termelői piacnál
Fehérvár Médiacentrum fotója
ÖKK/Simon Erika
Új bevásárlóközpontot alakítanak ki a termelői piacnál

Új Ecofamily áruház épül, megújul a Jancsárkert termelői piac és bővül a parkolóterület – jelentették be szombaton délelőtt sajtótájékoztató keretében.

A Balatoni út 10. szám alatti ingatlan magyar tulajdonosa, a Korbély Ingatlanhasznosító Kft. mintegy egymilliárd forint összegű beruházást indít, melynek célja, hogy a fehérvári vásárlók egy helyen, gazdag választékban, a hét minden napján kedvező áron juthassanak hozzá magas minőségű csomagolt élelmiszerekhez, háztartási cikkekhez, vegyi, háztartási papír- és édesipari termékekhez, valamint közeli háztáji gazdaságokból származó friss, egészséges zöldséghez, gyümölcshöz, tejtermékekhez, pékáruhoz és füstölt húsokhoz. Fontos információ, hogy a beruházás idején is üzemel a termelői piac, az építési terület mögötti csarnokban várják a vásárlókat, írja közleményében az Önkormányzati Kommunikációs Központ (ÖKK).

Beruházásindító sajtótájékoztatót tartottak szombaton a Jancsákertben, hiszen a Balatoni úton 7777 négyzetmétert érintő beruházás kezdődik. A terület tulajdonosa, az EcoFamily áruházakat működtető, magyar tulajdonú Napcsillag Kft. létesít eddigi három Fejér megyei üzlete mellett egy újat a Balatoni úton.

„Közel egymilliárd forintos beruházásra készülünk, ahol egy hosszú előkészítő munka után december elején megtörténik az első kapavágás is. Az a célunk, hogy a termelői piac csarnoka méltó módon megújuljon, és a beruházás ideje alatt is megőrizzük a szombati forgalmat, valamint azt a lendületet és lelkesedést, amit itt tapasztaltunk. A csarnok elé fog megépülni a 750 m2 alapterületű, második székesfehérvári EcoFamily Áruházunk, valamint egy látványpékség létesül, és további bérlőket is szeretnénk behozni az üzletközpontba.” – ismertette a részleteket Oláh Norbert ingatlangazdálkodási vezető. A kényelmes vásárlást szolgálva átépítik a területen levő parkolókat, zöldterületeket és utakat is. 

Jelentős nap a mai – emelte ki Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője a megújuló és kibővülő szolgáltatásokra. Mint mondta, a város és az ő életében is fontos beruházás indul, hiszen nagy rajongója a Jancsárkertnek. A szombati sajtótájékoztatóra is korábban érkezett, hogy a család számára bevásároljon a termelőknél. Megköszönte a beruházóknak, hogy felújítják a 400 négyzetméteres piaccsarnokot, és így az megfelelő körülmények között szolgálhatja majd a közösséget. 

A teljes környezet megújulásáre hívta fel a figyelmet dr. Cser-Palkovics András polgármester is, ami egy magyar tulajdonú céghálózat sajáterős beruházásaként valósul meg városunkban. „Az új hely méltó lesz azokhoz a termelőkhöz, kereskedőkhöz, akik itt már hosszú évek óta szép hagyományt teremtettek. Amíg ez elkészül, addig is szeretnénk, hogy az emberek ne csak a munkagépeket lássák, hanem tudják: a Jancsárkert folyamatosan működik! Annál is inkább fontos ez, mert a fenntarthatóságra jó példa az a modell, ami itt kialakult. A várost régen is annak környéke látta el élelmiszerrel – ez valósul meg ezen a termelői piacon, és a beruházás is erre az elvre épül. Mi azzal tudunk segíteni, ha minél többen vásárolunk a friss, jó minőségű árukból.” 

A Jancsárkert termelői piac tíz év alatt közel 500 alkalommal tartott piaci napot, évente mintegy 70 ezer vásárlóval. 2015-ben az elsők között Fejér Megye Értéktárának tagja lett és elnyerte az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért Oklevelét is. A jövőben jelentős változás lesz, hogy a felújítást és korszerűsítést követően a piac hétköznaponként is nyitva tart. 

„Most új fejezet nyílik, kihívásokkal és lehetőségekkel. Az új korszakban még korszerűbb megoldásokkal, termékekkel szeretnénk megjelenni, mindent megteszünk a vásárlók érdekében.” – hangsúlyozta Schultz György, a Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület elnöke. Hozzátette: a termelői piac a beruházás ideje alatt is zavartalanul üzemel szombat délelőttönként, az építési terület mögötti csarnokban. A cél, hogy az átmeneti időszakban is mindenki elégedett legyen: az árusok megtalálják a helyüket, a vásárlók pedig kedvenc termékeiket. 

Schultz György elmondta: a jelenlegi csarnok épülete mellett van egy kiépített út (ha szemben állunk az épülettel, annak jobb oldalán), onnan 20-30 méterre van egy hátsó raktárépület, amelyet csarnokká alakítottak. Nyilakkal is jelzik majd a közlekedési útvonalat a termelői piacra. A parkolóhelyek száma itt korlátozottabb lesz, de akinek nagyon fontos, hogy az épület előttig be tudjon menni autóval, annak a kis parkolóban lesz lehetősége megállni. 

A sajtótájékoztatón részt vett Szabó Bakos Györgyné önkormányzati képviselő, aki szintén örömét fejezte ki a terület rendezettebbé válása és a Jancsárkert termelői piac fejlődése miatt is.

Az Ecofamily célja, hogy magyarországi, 57 üzletből álló hálózatán keresztül, több mint 1100 munkavállalójával minőségi élelmiszereket, vegyi, háztartási papír- és édesipari termékeket juttasson el kedvező áron vevőinek; üzlet- és életfilozófiájával példát mutatva és biztonságot adva a környezetünkben élőknek. A fenti elvek alapján határozták el a második székesfehérvári áruház megépítését, amelyben 20 új munkatársat alkalmaznak majd. A kivitelező cég az építkezést 2023 októberére tervezi befejezni. 

A beruházással létrejön egy olyan – ma még hazánkban egyedülálló – magyar tulajdonú bevásárlóközpont, amely kedvező áron, széles termékskálán kínál a vásárlóknak döntően magyar, egyrészt előre csomagolt háztartási, másrészt friss háztáji termékeket, minőségi környezetben.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek