2 évnél régebbi cikk

80 új munkahelyet teremt Székesfehérváron a Metoxit
·Gazdaságberuházás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
ÖKK
80 új munkahelyet teremt Székesfehérváron a Metoxit
·Gazdaságberuházás·Utolsó frissítés: undefined

Már januárban megkezdik a speciális kerámiaelemek gyártását, melyek órák, illetve fogászati implantátumok alkotói.

Januártól új vállalattal bővül Székesfehérvár gazdasága, írja az Önkormányzati Kommunikációs Központ (ÖKK). A fogászatban használt kerámia-implantátumok gyártásával foglalkozó svájci cég, a METOXIT Holding vállalata, az M+S új beruházóként érkezik Székesfehérvárra. A 2,5 milliárd forintos beruházás összesen 80 új munkahelyet teremt a városban. A több mint 100 éves cég rendkívül nagy tapasztalattal rendelkezik a kerámia és precíziós anyagok gyártásában.

A Külügyminisztériumban tartott hétfői sajtótájékoztatón dr. Gian-Carlo Gullo vezérigazgató elmondta, a holding első nemzetközi vállalata lesz a székesfehérvári. Januárban 10 fővel kezdik el az órákhoz való kerámiaelemek gyártását, majd 2022 végéig a fogászati kerámia komponensek előállításával bővül a tevékenységi kör.

A cégvezető kiemelte: Magyarország fontos sarokköve a holdingnak. „Székesfehérvárra azért esett a választás, mert fejlett ipari területtel, megfelelő infrastruktúrával és jó munkaerővel rendelkezik.” Dr. Gian-Carlo Gullo reményét fejezte ki, hogy az országos és helyi további együttműködéseknek köszönhetően a jövőben jelentős mértékű növekedés várható majd.

"Januárban megkezdjük a közös munkát Székesfehérváron is. Ennek köszönhetően első körben több mint 40 új munkahelyet teremt e beruházás", hangsúlyozta Vargha Tamás. Székesfehérvár országgyűlési képviselője hozzátette: a legmodernebb technikát alkalmazó cég a gyártás mellett kutatás-fejlesztési tevékenységet is folytat majd. „Ha egy nagy múltú svájci vállalat Magyarországon és Székesfehérváron talál otthonra, az mutatja és bizonyítja, hogy jó úton járunk. Az elmúlt 12 évben olyan gazdasági környezetet tudtunk teremteni országosan és helyben is, amely egy ilyen nagy múltú cég számára is vonzó lehet.”

A svájci beruházók fontos szerepet játszanak a magyar gazdaság működésében. Majdnem 900 svájci tulajdonosi hátterű vállalat működik hazánkban, és ezek mintegy 31 ezer embernek adnak munkát, emelte ki Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter hozzátette, a Metoxit AG most bejelentett üzemében már januárban megkezdődik a magas hozzáadott értékű termelés, elsősorban órákhoz és orvosi implantátumokhoz gyártanak majd alkatrészeket, hozzájárulva a magyar orvosi eszközgyártás további növekedéséhez.

Kapcsolódó
Új beruházás érkezik Fehérvárra: a fogászatban használt kerámia-implantátumok gyártásával foglalkoznak majd

14 milliárd forint összértékben 220 új munkahelyet létrehozó magyarországi beruházási megállapodásokat kötött kedden Svájcban Szijjártó Péter. Az egyik ilyen beruházás a fogászatban használt kerámia-implantátumok gyártása Székesfehérváron.

A miniszter szólt az adócsökkentésről és a kormány gazdasági válságkezeléséről, amely „egyértelműen jól vizsgázott. Magyarországon foglalkoztatási, beruházási és negyedéves gazdasági növekedési csúcsok dőltek. Az idei második negyedévben rekordmagas, 18 százalékos, a harmadik negyedévben pedig 6 százaléknál nagyobb gazdasági növekedést sikerült elérni. Utóbbi a valaha regisztrált második legmagasabb érték, ami jócskán meghaladja az európai uniós átlagot."

Kiemelte, Magyarországnak mindössze egy évre volt szüksége ahhoz, hogy gazdasági teljesítménye visszatérjen a válság előtti szinthez, hozzátéve, hogy ez majd másfél év előnyt jelent a világgazdasághoz képest, ami a gyors oltási program eredménye.

A 2,5 milliárd forintos beruházás keretében egy 6000 m²-es csarnokban gyártanak fogászati implantátumokhoz és órákhoz szükséges speciális kerámiatermékeket. A munka már januártól elkezdődik, és kifejezetten magas hozzáadott értéket képvisel: komoly szakértelmet, képzettséget, odafigyelést igénylő munka kezdődik Székesfehérváron.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek