2 évnél régebbi cikk

4,5 milliárd forint értékben szállít védőruhákat a Masterplast a magyar kórházaknak
·Gazdaságberuházás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Körtvélyes Tivadar/Fehérvár TV
4,5 milliárd forint értékben szállít védőruhákat a Masterplast a magyar kórházaknak
·Gazdaságberuházás·Utolsó frissítés: undefined

Kezdetben Németországból, majd a tervek szerint az utolsó negyedévben már Magyarországról is szállít kész termékeket a Masterplast a hazai piacra.

Minőségi tanúsítvánnyal rendelkező védőruhákat szállít a Masterplast a magyar egészségügy részére. A hírt Varga Mihály jelentette be közösségi oldalán. A pénzügyminiszter bejegyzésében azt írja: "iparági elemzések egyértelműen alátámasztják, hogy a jövőben is gyorsan bővülő piaci kereslet várható, az egészségügyi védőfelszerelésekre a járványhelyzet után is igény lesz". Hozzáteszi: "az Egészségipari Támogatási Program által támogatott cégek sikere hozzájárul a hazai egészségipar megerősítéséhez és a gazdaság újraindításához".

Varga Mihály teljes posztját itt lehet elolvasni:

A közép-európai régió legnagyobb magyar tulajdonú építőanyag gyártó vállalata, a Masterplast az Országos Kórházi Főigazgatósággal kötött szerződést arról, hogy a járvány elleni védekezéshez szükséges védőruhákat szállít az egészségügy részére nagyságrendileg 4,5 milliárd forint értékben.

A Németországban gyártott, és bevizsgált védőruha olyan higiéniai fóliából készül, amely kizárja a különböző fertőzések átszivárgását, ugyanakkor lehetővé teszi a kipárolgást. Az új kapacitás a magyar egészségügy ellátása mellett további külföldi üzleti lehetőségeket is megnyit a cég előtt. A Masterplast a kormány támogatásának köszönhetően tudja hosszú távon végezni a gyártást. A tervek szerint a vállalat az utolsó negyedévben Magyarországról is szállít kész termékeket a hazai piacra.

További részletek a Fehérvár Televízió összeállításában:
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek