2 hónapnál régebbi cikk

Fehérvár Plastic & Cleaning Kft.: úttörő fejlesztések a fenntartható jövőért
Fehérvár Médiacentrum fotója
Unsplash/rivage
Fehérvár Plastic & Cleaning Kft.: úttörő fejlesztések a fenntartható jövőért

A Fehérvár Plastic & Cleaning Kft. 555,79 millió forintos uniós támogatást nyert a Széchenyi Terv Plusz program keretében, hogy innovatív technológiákkal fejlessze hulladékkezelési és újrahasznosítási kapacitását.

A Fehérvár Plastic & Cleaning Kft. jelentős támogatást nyert el a Széchenyi Terv Plusz program keretében a „Zöld Nemzeti Bajnokok” pályázat révén. A GINOP_PLUSZ-1.3.1-21-2022-00076 azonosítószámú projektjük 2022. április 6-án kapott támogatói döntést, amelynek értelmében 555,79 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesültek.

Innovatív fejlesztések a környezetvédelem jegyében

A támogatás célja, hogy elősegítse az ingatlanberuházásokat, valamint technológiai fejlesztéseket eredményező új eszközök és szoftverek beszerzését. A projekt kivitelezése a seregélyesi telephelyen történik, ahol számos jelentős fejlesztést valósítanak meg:

  • földbe telepített hídmérleg: a precíziós mérési lehetőségek biztosítása érdekében;
  • vízszintes automata bálázó gép: a hatékony hulladékkezelés és újrahasznosítás érdekében;
  • elektrosztatikus műanyag szeparátor: az anyagok tisztaságának és újrahasznosítási arányának növelése céljából;
  • 2000 m²-es modern csarnoképítés: a megnövekedett termelési kapacitás kiszolgálására;
  • hőszivattyús fűtési-hűtési rendszer kialakítása: az energiatakarékosság és környezetvédelem jegyében;
  • vállalatirányítási szoftver beszerzés: a hatékony működés és az üzleti folyamatok optimalizálása érdekében.

Fenntarthatóság és hatékonyság

A projekt fő célja a műanyag és elektronikai hulladékok minél tökéletesebb újrahasznosítása, a használhatatlan anyagok mennyiségének minimalizálása mellett. Emellett a vállalat tevékenységének és gyártási folyamatainak fejlesztése is kiemelt jelentőséggel bír. A fejlesztések révén a Fehérvár Plastic & Cleaning Kft. növelni kívánja termelési kapacitását, ezáltal árbevételét és piaci részesedését is.

Az új eszközök és technológiák beszerzése nemcsak a meglévő eszközök modernizációját teszi lehetővé, hanem olyan innovatív berendezések integrálását is, amelyek eddig nem álltak rendelkezésre a vállalat számára. Ezek a fejlesztések hosszú távon hozzájárulnak a fenntartható működéshez és a környezetvédelmi célok eléréséhez.

Előrelépés a zöldgazdaság felé

A „Zöld Nemzeti Bajnokok” pályázat támogatása révén a Fehérvár Plastic & Cleaning Kft. ismételten bizonyítja elkötelezettségét a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés iránt. A projekt sikeres megvalósítása hozzájárul ahhoz, hogy a vállalat továbbra is élen járjon a zöldgazdaság területén, és példaértékűvé váljon más mikro-, kis- és középvállalkozások számára 

A beruházás várható befejezése: 2024. június 30.

További információ kérhető: 

Pintér Máriusz
ügyvezető
+36- 70-392-4254
info@fehervarplastic.hu

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek