1 évnél régebbi cikk

Búcsúzik a Koin, az első hazai független pénzügyi applikáció
Fehérvár Médiacentrum fotója
koin.hu
Búcsúzik a Koin, az első hazai független pénzügyi applikáció

Megszűnik a sokak által kedvelt, pénzügyi tudatosságban is segítő, kiadásainkat és költségeinket menedzselő alkalmazás.

A Koin alkalmazásról tavaly nyáron itt a Kocka blogban is írtunk. Az alkalmazás több éve a költségmenedzsment iránt érdeklődő felhasználók első számú applikációja. Ügyes, felhasználóbarát felülete és sokoldalú elemzései révén gyorsan vált sokak pénzügyi asszisztensévé.

Talán sokan az első igen sikeres hazai fintech appként is aposztrofálták a több díjat is nyert alkalmazást, mely több, mint 200 ezer felhasználót tudhat magáénak.

Azonban a technológia túl gyorsan fejlődik. Ahogy a fintech cégek megjelentek a maguk pénzügyi újdonságaival és azt a felhasználók számára hétköznapi nyelvre fordították, úgy lettek hónapok alatt sikeresek. Azonban most a konkurencia, a klasszikus bankok is elkezdtek lépni, ráadásul úgy tűnik igyekeznek behozni lemaradásaikat.

Az eltelt évek alatt figyelték a gyorsan fejlődő fintech cégeket és napjainkban a legtöbb bank már úgy fejleszti mobilos netbank alkalmazásait, hogy az legalább annyira a felhasználókat segítse, mint azt tették a fintech cégek alkalmazásai. Nyilván a nagy pénzintézetek kötöttségei még léteznek, de az idő előrehaladtával ez is változik. Napjainkban a Koin funkciót már a legtöbb bank kisebb vagy nagyobb fejlesztés révén beépítette saját alkalmazásába.

Kapcsolódó
Online pénzügyi nyilvántartás banki integrációval - okostelefonon

A pénzügy napjaink egyik új hívó szava. Ha ezt összekötjük egy okostelefonos alkalmazással és megbolondítjuk a banki integrációval, akkor abból csak jó dolog születhet. Itt a Koin app, mely segít a kiadásainkat rendszerezni.

Természetesen nem feltétlen ez jelentette a Koin koporsójában az utolsó szöget. Nyilatkozatukban megemlítik nehéz dilemmájukat, hogy szerettek volna önfenntartó és ingyenes szolgáltatást nyújtani, mint ahogy azt is, hogy a hazai pénzügyi szabályozás sem segítette működésüket. De külön említették a pénzügyi intézetekre vonatkozó előírások (PSD2) betartásának a nehézségét is.

Akik használják még jelenleg is az appot, őket a fejlesztő e-mailben keresi meg. A felhasználók december 8-ig tudják még használni az alkalmazást. Eddig van lehetőség a Koinban összegyűjtött adatok exportálására is. Ezt követően az adatokat a fejlesztő a törvényi előírásoknak megfelelően véglegesen törli.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek