1 évnél régebbi cikk

A vállalkozói éned fejlesztésének lehetséges módjai
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pixabay/geralt
A vállalkozói éned fejlesztésének lehetséges módjai

Milyen módszerekkel, szokásokkal és rendszerekkel fejlesztheted a vállalkozói éned? Miért fontos egyáltalán, hogy már befutott vállalkozóként se hagyd abba a tanulást? A cikkben saját magad fejlesztéséhez adunk némi támpontot. Azért, hogy még magasabb szintre juthass a vállalkozásoddal.

A vállalkozói éned fejlődése kéz a kézben jár a céged sikerével

Ez már sokezer sikeres vállalkozó példáján keresztül bebizonyosodott. Amennyiben tudatosan időt és energiát fordítasz arra, hogy napról napra fejlődj, és jobbá válj, onnantól kezdve a vállalkozásod is egyre jobb eredményeket lesz képes felmutatni.

Vagyis, miközben bátran támaszkodsz olyan fejlett szoftverekre, amilyen például a MiniCRM, mint CRM rendszer, hogy a lehető legtöbbet hozz ki a vállalkozásodból, közben saját magad fejlesztésével is foglalkoznod kell. Magyarul a vállalkozói éned fokozatos fejlődése a sikered záloga.

Nem mindegy viszont, milyen területeken fejleszted magad, és milyen új szokásokat alakítasz ki ezzel kapcsolatban. Úgyhogy kiindulásként mindjárt mutatunk néhány praktikus módszert, amelyekkel elindulhatsz.

Kulcsterületek, amelyek fejlesztésével megerősödhetsz

Minél inkább képessé válsz arra, hogy megértsd a vevőid igényeit, annál jobb megoldásokat dolgozhatsz ki ezek kiszolgálására. Úgyhogy könyveken, kurzusokon, workshopokon keresztül törekedj rá, hogy fejleszteni tudd az empatikus készségeid.

Pláne, hogy az empátia a people management, avagy a munkatársakkal való bánásmód kérdéskörében is hozzáadott értéket jelent. Sales területen is érdemes folyamatosan tanulnod, hiszen minél hatékonyabban tudsz vevőket szerezni, annál nyugodtabban aludhatsz.

A két terület szorosan összefügg a kommunikációs készségeiddel is. Tudnod kell érthetően, transzparensen kifejezni magad, egyúttal odafigyelni mások mondandójára is. Hiszen a kettő együtt azt eredményezheti, hogy fluidan tudsz kommunikálni másokkal, amivel az együttműködések folyamatát olajozhatod meg.

A kapcsolatok fejlesztéséről se feledkezz meg!

Egy vállalkozó életében a kapcsolatrendszer az egyik legfontosabb érték. Pláne, mivel ennek több izgalmas vetülete is van. A networking egyrészt segít abban, hogy minél több vevőre tegyél szert, egyúttal a legjobb stratégiai partnerekkel vehesd körbe magad.

Ezért ha egy mód van rá, járj el rendszeresen networking eseményekre. Még jobb, ha egy mesterelme csoportnak is tagja leszel. Hiszen ebben a formátumban más tudatos vállalkozókkal együtt ötletelhetsz a cégedet érintő legfontosabb kérdésekben.

A kapcsolataid fejlesztésének plusz hozadéka, hogy minél sikeresebb emberekkel bástyázod körbe magad, az ő pozitív attitűdjük rád is átragad majd. Ahogy mondani szokás, annak az öt embernek leszel az átlaga, akiknek a társaságában az időd java részét töltöd.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek