1 évnél régebbi cikk

A vizes helyiségekben is lehet elektromos árammal fűteni
Fehérvár Médiacentrum fotója
elektromoskonvektorok.hu
A vizes helyiségekben is lehet elektromos árammal fűteni

Még akkor is, ha sokan nincsenek ennek tudatában, ma már a vizes helyiségekben is egyértelműen kivitelezhető az elektromos árammal való fűtés. Kényelmesebben, költséghatékonyabban és fenntarthatóbban, mint hinnénk.

Pontosan ennek az előnyeiről, illetve megvalósítási lehetőségeiről fogunk érdekességeket megosztani a cikkben. Remélhetőleg sokak számára adva ezáltal ötleteket és inspirációt, hogy tényleg a lehető legjobb komfortérzet álljon rendelkezésre az otthon helyiségeiben.

Amiért a vizes helyiségekben sokáig fel sem merülhetett az elektromos fűtés ötlete

Amíg a technológia korántsem a mai elképesztően fejlett szinten tartott, addig többrétegű kockázatot hordozott magában a vizes helyiségek elektromos fűtése. Hiszen a víz és a pára jelenléte az utolsó, amit az ember bármely elektromos készülék környezetében szeretne tudni.

Szerencsére a modern innováció már ezt a kihívást is képes volt meghaladni. Kiváló példát jelentenek minderre az Elektromoskonvektorok.hu infrapanel modelljei, amelyek között akár a vizes helyiségekben alkalmazható típusokat is könnyű találni.

Persze nemcsak infrapanelekkel oldható meg a fűtés. Ott vannak például a fűtőszőnyegek, vagy a törölközőszárítóként is remekül funkcionáló elektromos radiátorok.

Miért előnyös elektromosan fűteni a vizes helyiségeket?

Az egyik kulcsfontosságú faktor a költséghatékonyság. Különösen az elmúlt hónapok során brutálisan megemelkedett gázár és távhő tükrében lehet azt mondani, hogy az elektromos fűtés már egyre több esetben olcsóbb.

Aztán ott van a kényelem szempontja is. Korántsem elhanyagolható, hogy a fürdőszobában milyen viszonyok között történhet meg a rendszeres tisztálkodás. Egy-egy fárasztó nap végén az ember joggal várja el, hogy komfortos meleg várja őt a fürdőben.

Márpedig az elektromos fűtés technológiájának modern eszközeivel másodpercek alatt érezhető a kellemes melegség. Így akár a zuhany alól kilépve is a lehető legmagasabb szintű komfortérzet tapasztalható.

Haladó megoldások a fürdőszoba elektromos fűtéséhez

Ha a fentiek tudatában valaki elkötelezi magát az elektromos fűtés mellett, akkor következő lépésként az ehhez szükséges fűtési eszközök beszerzése lehet a célravezető megoldás.

Ahogy arra utaltunk már, a lehetőségek tárháza egyre szélesebb. Így például egy infrapanel, egy elektromos radiátor, illetve fűtőszőnyeg és fűtőkábel is egyértelműen szóba jöhet. Még jobb, ha az eszközök működését termosztát segítségével lehet finomhangolni.

Pláne olyan formában, hogy a modern termosztátok haladóbb szintű modelljei akár az előre programozást is lehetővé teszik. Ezáltal praktikusan beállítható, hogy a vizes helyiségek elektromos fűtése mikor kapcsoljon a kívánt volumenre.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek