1 évnél régebbi cikk

Fontos a fűtésrendszerek feltöltése!
Fehérvár Médiacentrum fotója
SZÉPHŐ
Fontos a fűtésrendszerek feltöltése!

Bár a fűtési idény október közepén indul, a szolgáltatás beindítását akár már szeptember 15-étől igényelhetik a társasházak a közös képviselőkön, lakásszövetkezeten és a fűtési megbízottakon keresztül, akik az erre kialakított internetes ügyfélszolgálati felületen, tudják elküldeni fűtésindítási kérésüket a SZÉPHŐ Zrt.-nek. Fontos azonban, hogy az épületek rendszere is alkalmas legyen a fűtés elindítására!

Szeptember közepétől bárki kezdeményezheti a szolgáltatás indítását a társasházakban. Ehhez azonban a lakóépület belső rendszerének is indulásra készen kell állnia, ezért a szerelési munkákat minél hamarabb be kell fejezni, ami után igényelni szükséges a ház fűtési rendszerének feltöltését.

„Szeptember 15-étől a távhőszolgáltatónak szolgáltatási kötelezettsége van. Ennek akkor tudunk eleget tenni, ha a mi rendszerünkön túl az épületek belső rendszerei is rendelkezésre állnak. A hétfői adatok szerint még több mint kilencven épület nem áll készen, így ha szükséges lenne, ezeken a helyeken nem tudnánk elindítani a fűtést. Két hét van még a rendelkezésre állási időpontig, ez elegendő ahhoz, hogy visszatöltsük a rendszereket. Ezt a közös képviselők, lakásszövetkezetek és fűtési megbízottak tudják igényelni a szolgáltatótól” – mondta el lapunknak a SZÉPHŐ Zrt. vezérigazgatója.

Szauter Ákos hozzátette: fontos, hogy minél előbb beérkezzenek a visszatöltési igények, mert a SZÉPHŐ Zrt. kapacitása is korlátos. Hidegebb idő esetén, a hirtelen megnövekedett fűtésrendszertöltési kéréseket a megszokottnál több idő alatt tudják teljesíteni a szakemberek, ami járhat némi kényelmetlenséggel, ha hirtelen szükség lenne a fűtésre.

Azokban a társasházakban, ahol készen áll a rendszer, szeptember 15-től már kérhető a fűtés. A megbízottak internetes felületen keresztül igényelhetik a szolgáltatás indítását. A bejelentéstől számított rövid időn belül melegek lesznek a radiátorok. A hivatalos fűtési idény október 15-én kezdődik.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek