1 évnél régebbi cikk

Érdemes követni a divatirányzatokat?
Fehérvár Médiacentrum fotója
blog.ccc.eu
Érdemes követni a divatirányzatokat?

Ahogyan Coco Chanel mondta: „a divat változik, a stílus örök”. Azonban ezt ő sem arra értette, hogy semmit nem érdemes átvenni az aktuális trendekből. Okosan és tudatosan használva elképesztő kreációkat alkothatunk. Ám ha nem éri meg ész nélkül követni a divatot, akkor miért nem éri meg? S egyáltalán, mikor érdemes? Nézzük!

A totális trendkövetés hátrányai

A divattrendek valójában soha nem azért jelennek meg, hogy teljes mértékben átvegyük azokat, lecserélve minden eddigi ruhadarabunkat. A divattervezők mindig is úgy gondoltak a trendekre, mint egy olyan válogatásra, amiből szemezgethetünk és hozzáadhatunk belőle a stílusunkhoz.

Merthogy a divatos öltözködés rólunk szól. Az egyéniségünket hivatott kiemelni, az egyéni ízlésünk megjelenítésének egy szép és stílusos vászna ez, amire valójában mi alkotunk. Ezért amikor kizárólag csak a divatot követve vásárolunk valamit, akkor valójában a saját egyéniségünket szorítjuk háttérbe a tömeg által diktált feltételek kedvéért.

Márpedig ez később igencsak komoly gondokat jelenthet számunkra, hiszen ha nem találjuk meg a saját egyéni stílusunkat, akkor valahol önmagunkat sem tudjuk megtalálni az életünkben. Amikor ismert webáruházak naprakész fashion blogjait olvasgatjuk, jusson eszünkbe, hogy például az olyan blog CCC által írt témái sem arról szólnak, hogy kizárólag csak az aktuális divatban szereplő ruhadarabokat és cipőket kellene hordanunk.

A CCC is mindig arra buzdít, hogy az egyéniségünk szerint válasszunk, és az aktuális trendekből keressük meg azt, ami a legjobban illik hozzánk. Ezt pedig úgy érhetjük el igazán, ha megismerjük önmagunkat. A CCC kifejezetten olyan témákban is ír cikkeket, amelyek a divat és az önkifejezés lényegéről szólnak. Írásai kifejezetten segítenek abban, hogy eligazodhassunk a trendek világában, megtalálva köztük a saját egyéniségünknek valót.

A stílus örök és továbbfejleszthető

Hogy újra Coco Chanel híres mondásával jöjjünk, „a stílus örök...”, és ez valóban visszaköszön minden egyes trendnél. A fekete miniruha, a vörös magassarkú, az elegáns szövetkabát és a chelsea csizma például mind olyan stílusos darabok, amelyek valószínűleg soha nem fognak kimenni a divatból.

Azonban a trendek pontosan azért születnek, hogy néhány, tervezők által megálmodott modell örök darabbá válhasson. Így kerültek be a stílusos ruhák és cipők is a halhatatlan ruhadarabok sorába és ez mindig így is lesz.

Vélhetően például a most trendi platformos, vastagabb talpú cipők is elképzelhető, hogy a stílusos lábbelik sorát fogják gazdagítani. Azonban az ilyen örök divat ruhadarabok nem csak globálisan értendőek. Mi magunk is meghatározhatunk ilyen ruhadarabokat, amelyek szerves részét képzik az egyéni öltözködésünknek.

Aki pedig megválogatja mit vesz fel, annak általában vannak is ilyen releváns ruhadarabjai. Van, aki minden felsőt inggel vesz fel, és léteznek olyanok is, akiknek komplett sálgyűjteményük van, amit mindig bővítenek egy-egy épp trendi darabbal.

Így születik a futó trendből stílus, amikor egyénileg is beemelünk valamit, és továbbszőjük vele a saját személyes divattárunkat. Ezért nem kell senkire sem hallgatni, ha a divatról van szó. Legyünk önmagunk, tudjuk kifejezni a valódi önmagunkat a ruhadarabok által, és olyat válasszunk mellette, amiben tényleg jól is érezzük magunkat.

Ezen kívül a többi már csak részletkérdés. Ha megtaláljuk a stílusunkat, az már csak egy apró igazítás, hogy azon belül megtaláljuk az alkatunkhoz való fazonokat és színeket is. Legyünk tehát bátrak, kísérletezzünk a mai trendek darabjaival, ám ne feledjük a jól bevált örök divat modelleket se.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek