1 évnél régebbi cikk

Ittasan, jogosítvány nélkül vezette más autóját
Ittasan, jogosítvány nélkül vezette más autóját

Először árokba hajtott a tordasi férfi, de ez nem akasztotta meg, kitolatott és tovább cikázott Tordason.

A rendőrségre még szeptember 25-én délután Tordasról érkezett lakossági bejelentés, hogy egy feltételezhetően ittas sofőr Daewoo típusú gépkocsijával a Somogyi Béla utcában árokba hajtott, majd az úttestre visszatérve folytatta útját.

A járőrök a bizonytalan úttartással közlekedő gépjárműre néhány perccel később a Szabadság utcában figyeltek fel, ahol azonnal megállították és ellenőrzés alá vonták. A személyautó 38 éves tordasi vezetője az intézkedő rendőröknek nem tudott vezetői engedélyt átadni, mivel azzal soha nem rendelkezett, a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pedig megerősítette az ittas járművezetés gyanúját.  

Az egyenruhások a további adatgyűjtés során megállapították, hogy a férfi az általa vezetett autót annak tulajdonosának tudta és beleegyezése nélkül használta.  

A büntetőeljárás során kiderült, hogy a 38 éves férfinak nem ez volt az első ilyen jellegű jogsértése, mivel 2022. szeptember 3-án ugyancsak jogosítvány nélkül vezetett egy másik autót, amelyet szintén önkényesen vett használatba.

A Gárdonyi Rendőrkapitányság munkatársai a férfi ellen - kétrendbeli jármű önkényes elvétele bűntett, továbbá ittas járművezetés vétségének megalapozott gyanúja miatt - folytatott büntetőeljárást befejezték, és az ügy iratait a napokban átadták a Székesfehérvári Járási Ügyészség részére.

Borítókép: PB
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek