Önfőző étteremláncban vásárolt tulajdonrészt a Székesfehérvár Városi TőkealapÖnfőző étteremláncban vásárolt tulajdonrészt a Székesfehérvár Városi Tőkealap
Újabb kockázatitőke-befektetést kapott a vendéglátóipari magyar startup, a Budapest Makery, írja a hvg360. Az innovatív vállalkozást a médiaművészetből doktorált Lendvai Ádám alapította. A Makery World éttermeiben a vendégek saját maguk készíthetik el ételeiket és koktéljaikat az előkészített alapanyagokból. Ebben a világelső DIY (do it yourself, magyarul: csináld magad) koncepcióban látott fantáziát a Székesfehérvár Városi Tőkealap.
A lap szerint az alap 30 százalékos részesedést szerzett a Makery World Zrt. leányvállalatában, a Bakering International Kft.-ben. Az anyacégbe korábban már befektetett az állami tőkealap, a Hiventures, valamint az MKB bankcsoporthoz tartozó Solus Capital is.
A Márkamonitor még szeptemberben arról számolt be, hogy a gasztrostartup nyerte el a European Franchise Federation első alkalommal átadott European Franchise aranyérmét Brüsszelben az Emerging Brand kategóriában. A cikkben kitérnek arra is, hogy a Focus Ventures Székesfehérvár Városi Tőkealaptól kapott 50 millió forintos befektetést a DIY étterem a magyarországi operáció fejlesztésére fordítja.
A Makery World nemzetközi franchise alapítását fontolgatja külföldi tőkebevonás segítségével, miután Budapest mellett már Bécsben és Pozsonyban is nyitott éttermet.
A budapesti önfőző étterem működését ebben a videóban mutatják be: